Utoljára késői kamaszkoromban híztam karácsonykor, azóta mindig figyeltem arra, hogy az ünnepi időszak ne legyen mentség a korlátok nélküli evésre.
Persze, ahogy a többség, úgy én sem vagyok annyira szigorú magammal az év utolsó heteiben, több édességet és időnként nehezebb fogásokat is fogyasztok. Ennek ellenére nem híztam most sem: megtanultam a korlátaimat, illetve olyan étrendet követek, amivel egyszerűen nem tudom túlenni magamat.
A sok-sok rost, a lassú felszívódású szénhidrátok hosszasan eltelítenek, és még a legfinomabb süteményekből is képtelen vagyok annyit enni, hogy annak nyoma legyen. Rengeteg friss alapanyagot használok, amikből igazán egyszerű könnyed fogásokat készíteni – ezekből mutatom meg most néhány kedvencemet!
Imádjuk a tésztákat, két-háromnaponta legalább egyszer az asztalra kerülnek ezek a finomságok. Teljes kiőrlésű, tojásmentes tésztákat használok, sokszor színeseket, zöldségalapúakat, amik már ránézésre is gyönyörködtetik a szemet.
A leggyorsabb kedvencem mindössze három összetevőre épül: leheletnyi olaj, friss chilis és jó adag fokhagyma, összeforgatva persze a sós főtt tésztával. Ha ennél frissítőbb, könnyedebb tésztaételre vágysz, akkor a pirított fokhagyma mellé tegyél felvágott gombaszeleteket.
Ha szépen megpirultak, alaposan borsozd meg őket, végül jó néhány maroknyi bébispenót levéllel tedd gazdagabbá a fogást. Amikor megfonnyadtak a levelek, forgasd össze a tésztával, a lágyabb eredmény érdekében pedig merj hozzájuk egy kicsit a tészta főzővizéből.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!