Utoljára késői kamaszkoromban híztam karácsonykor, azóta mindig figyeltem arra, hogy az ünnepi időszak ne legyen mentség a korlátok nélküli evésre.
Persze, ahogy a többség, úgy én sem vagyok annyira szigorú magammal az év utolsó heteiben, több édességet és időnként nehezebb fogásokat is fogyasztok. Ennek ellenére nem híztam most sem: megtanultam a korlátaimat, illetve olyan étrendet követek, amivel egyszerűen nem tudom túlenni magamat.
A sok-sok rost, a lassú felszívódású szénhidrátok hosszasan eltelítenek, és még a legfinomabb süteményekből is képtelen vagyok annyit enni, hogy annak nyoma legyen. Rengeteg friss alapanyagot használok, amikből igazán egyszerű könnyed fogásokat készíteni – ezekből mutatom meg most néhány kedvencemet!
A töltött zöldségek sokoldalúságát mindenki ismeri, azonban ezeket a fogásokat gyakran elrontjuk azzal, hogy zsíros hússal és jó adag sajttal szórjuk meg őket, így viszont a legkevésbé sem lesznek könnyedek.
Ennél a fogásnál szó sincs erről: a végeredmény fehérjékben gazdag, ellenben zsírszegény és a magas rosttartalomnak, a lassú felszívódású szénhidrátoknak köszönhetően hosszasan eltelít.
A padlizsánt vágd szeletekre hosszában, majd sózás, fűszerezés után picit grillezd, pirítsd meg. Töltelék gyanánt használj hummuszt, szárított paradicsomot, ízlés szerint főtt babot, olajbogyókat, friss fűszernövényeket. A padlizsánszeletek felébe kerüljön a töltelékből, a másik felüket hajtsd rájuk, majd fogpiszkálóval rögzítsd, és már tálalhatod is.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!