Gyönyörű kis sziklakertek, ha idén valami újat akarsz az udvarba

Gyönyörű kis sziklakertek, ha idén valami újat akarsz az udvarba

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Gyönyörű kis sziklakertek, ha idén valami újat akarsz az udvarba

A sziklakertek izgalmas és látványos kiegészítői lehetnek egy nagyobb, tervezett kertnek, és egy kis saroknak is. Ha idén te is valami ilyesmivel tervezed feldobni az udvart, mutatunk néhány inspirációt!

A pozsgások jól bírják a direkt napfényt, és a száraz, homokos talajt, így a sziklakert tetején is jól fogják érezni magukat.

Egy-egy különleges elemmel, például egy törött, de szép vázával is feldobhatod a kertedet, olyan hatást érve el, mintha a természet vette volna át a hatalmat a kerted fölött.

Ami első ránézésre probléma, az akár előny is lehet: például, ha szintkülönbségek vannak a kertedben, az remek lehetőséget teremt egy sziklakert kiépítésére.

Ezt a kis kertet a fehér kavicsok és a Buddha szobor teszik igazi zen élménnyé, biztos, hogy kellemes érzés minden reggel elhaladni mellette, és megnyugtató látvány, amikor a nap végén hazaérsz.

Ha van hozzá hely, akkor akár egy kis tavat is kialakíthatsz, és ennek a szélére is építheted a sziklakertet, kedves kis csobogóval.

Ha éppen ellenkező a helyzet, és hely hiánnyal küzdesz, akkor akár függőlegesben is gondolkodhatsz a vízszintes kivitelezés helyett.

Egy nagyobb méretű kőre már csak egy párna kell, és tökéletes a kényelem addig, amíg elfogyasztod itt a reggeli kávédat vagy teádat.

Van, aki kimondottan a vadregényes hatású kerteket szereti, amik olyanok, mintha véletlenül formálta volna őket a természet, de egy gondosan rendezett, összeszedett benyomást keltő kertben is van helye a sziklácskáknak.

Ha egyetlen színt használsz, akkor nagyon különleges hangulatot teremthetsz meg a sziklák körül. Ezek a lila virágok például meseszépek lehetnek a naplementében.

A színek használatától sem kell persze félned, ezt a kis sarkot például az egyszerű, de színpompás virágok teszik igazán különlegessé.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást