Gyönyörű, de merész az új sminktrend: így viseld a zöld szemfestéket

Gyönyörű, de merész az új sminktrend: így viseld a zöld szemfestéket

Címlap / Stílus / Arc / Gyönyörű, de merész az új sminktrend: így viseld a zöld szemfestéket

Miközben a vörös szőnyeges hollywoodi eseményeken még mindig a klasszikus vörös rúzs és cicaszem hódít, nemrég megjelent néhány merészebb szemsmink is ezeken az estéken: a zöld szemhéjpúdert viselő sztárok pedig azt jelzik, hogy egy sokkal merészebb, vagányabb, játékosabb trend közeledik, úgyhogy gyűjtöttünk is néhány inspiráló képet, ha neked is kedved lenne kipróbálni a legújabb sminkőrületet.

Fémes csillogás

A kifutók egyik kedvence egyértelműen ez a fémes, bronzos, barnás színekkel vegyített zöld, ami olyan hatást kelt, mint egy akvárium alja, vagy egy indusztriális felület.

A zöld a külső szemzugba lett feltéve, és a szemhéj alsó és felső részén is el lett dolgozva a belső szemzug irányába, hangsúlyos keretet adva így a szem mozgó részére kerülő ombre hatásnak.

Natúr sminkkel akár egy merészebb nappali smink is lehet, egy lila rúzzsal pedig tökéletes éjszakai viseletté válik.

Lilával is gyönyörű

A zöld önmagában is egy merész szín lehet, de a 2018-as trend nem ijedősöknek való: a szezonban bátran kombinálhatod a zöldet olyan színekkel is, amik nem visszafogják, hanem még merészebbé teszik.

A lilás árnyalatokkal szinte vibrálóvá, holografikus hatást keltővé váló zöld szín igazi pezsgő, zsongó tavaszi hatást kelt.

Füstös szemek zöldben

Bárhogyan alakulnak is a trendek, a klasszikus füstös szem sosem fog kimenni a divatból, legfeljebb betagozódik: így van ez ezzel a vagány, zöld sminkkel is, amit egy barnás-szürkés árnyalattal mostak össze, egy vagányabb, kicsit rockosabb hatást elérve.

A mozgószemre felvitt zöld csillám gondoskodik róla, hogy a smink alkalmi hatást keltsen, és akár egy eseményen, bálon is megállja a helyét.

Az ajkak fölé felvitt highlighter még csillogóbbá teszi az arcot, de mi egy merész matt rúzzsal is el tudnánk képzelni ezt a sminket.

 

Divatfotókra tökéletes

Nem biztos, hogy ez az a smink, amit a legtöbben bevállalnánk egy szerda délelőttre, de akár még egy szombat estére sem, viszont mindenki tudja, hogy a make-up művészet világában már nagyon régóta készülnek kifejezetten a közösségi oldalakra szánt sminkek is, vagyis olyanok, amelyeknek az a célja, hogy a képeken jól mutassanak.

Ha szívesen bíbelődsz ilyen sminkek elkészítésével, akkor a következő hetekben biztosan nagyon sok inspirációt kapsz majd a zöld árnyalat használatával, ha pedig elég bevállalós vagy ahhoz, hogy egy ilyen sminket az utcán is viselj, akkor csak hajrá, most van itt a zöld szemfestékek ideje!

Diszkrétebb kivitelben

A zölddel nehéz észrevétlennek maradni, mindenképpen egy erős, karakteres választás, de persze ezzel a színnel is lehet kevésbé drámai, mégis divatos és figyelemfelkeltő sminket készíteni. Itt például első pillantásra szinte monokróm hatást kelt a szemhéjpúder, csak egy kevés világosabb zölddel a belső szemzugban tették nyitottabbá a tekintetet, illetve egy sötétebb zölddel árnyalták a szemhéj külső részét.

A szemöldökcsont alá egy világosabb és egy sötétebb barna került, ami nem különösebben erős árnyalat, így nem teszi még hivalkodóbbá a sminket, de természetesen átmenet színként mindenképpen kell használni valamit, ha olyan merész árnyalathoz nyúlsz, mint amilyen a zöld.

Matt színekkel

A most nagyon divatos, matt és egyszínű szemfestékeket is izgalmasabbá teheted egy kevés zölddel, ha csak az alsó pillák tövébe viszed fel a színt.

Tökéletes választás akkor is, ha a nappali sminkedet szeretnéd szinte egy mozdulattal alkalmivá vagy bulisminkké varázsolni, de vigyázz, hogy a sminked mindenképpen frissnek tűnjön, és precíz munkát végezz, ugyanis a tökéletesen eldolgozott, szinte vonalzóval megrajzolt hatást keltő színek teszik olyan elegánssá és különlegessé ezt az összeállítást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást