5 gyönyörű lakás 25 négyzetméter alatt – Aprók, de élhetőek!

5 gyönyörű lakás 25 négyzetméter alatt – Aprók, de élhetőek!

Címlap / Otthon / Dekor / 5 gyönyörű lakás 25 négyzetméter alatt – Aprók, de élhetőek!

Vannak, akiknek fontos, hogy saját maguk uraként, egyedül, vagy éppen csak a párjukkal, lakótársak nélkül éljenek, még akkor is, ha így csak egy igazán aprócska otthont engedhetnek meg maguknak.

Igaz, hogy az alábbi lakások némelyikére szemmel láthatóan költöttek is, de mégis a lelemény az, ami segített az pirinyó lakások lakóinak, hogy igazi otthont varázsoljanak garázs-méretű ingatlanjukból.

Modern és levegős

Sok budapesti otthonra is jellemző, hogy bár az alapterület kicsi, fölfelé bőven van hely.

Ez az ügyesen kialakított kis otthon a bizonyíték rá, hogy egy galériaágy is lehet nagyon elegáns, ha pedig alatta tárolót alakítasz ki, akkor helyet is spórolsz, és a szűkös, sötét sarkot is felhasználhatod.

Mi imádjuk, hogy nem egy apró létrán lehet feljutni az „emeletre”, így az egész lakásnak sokkal szellősebb, elegánsabb benyomása lesz, a rácsos megoldás pedig egyszerre divatos és praktikus. 

Ráadásul nem csak jól néz ki, de a privát szférát is biztosítja, vendégeidet anélkül ültetheted le, hogy közben a hálószobádba látnának.

Párizsi sikk

Párizs a világ egyik legszebb, és legdrágább városa, az ingatlanárak az egekben járnak, így az itt lakóknak kreatívnak kell lenniük, ami a térelrendezést illeti.

Ebben az aprócska otthonban tényleg csak egy alvózug kialakítására volt hely, amit a természetes anyagok, a fa gerendák és a rusztikus létra tesznek kicsit kuckósabbá, barátságosabbá.

Amikor ennyire aprócska a tér, nem feltétlenül érdemes fallal elválasztani a konyhát és a nappalit, mert így csak két, élhetetlenül apró teret kapnál.

A szobák egybenyitásával a tér szellősebb lesz, a fal helyén pedig még egy kis étkezőpult is elfér.

Ha ennyire kicsi a hely, a színekkel érdemes visszafogottan bánni, itt is csak a járólapon jelenik meg egy kis franciás játékosság.

Színesben is menő

Az apró lakásokban a világos színek használata csaknem ugyanolyan gyakori, mint a praktikus galériaágyak megjelenése, de persze semmi sem kötelező.

Ebben a lakásban ugyan az önálló ágyat feláldozták, és egy kinyitható kanapé oldja meg a fekhely kérdését, de cserébe nem kell magasra mászni, és a tér is szellősebb, kényelmesebb benyomást kelt.

Ez a lakás arra is remek bizonyíték, hogy kis helyen is lehet színeket használni, ha átgondoltan egymáshoz igazítva használod a stílusokat, árnyalatokat, mintákat.

És ugye, hogy még azt is el tudod képzelni, hogy vendégeket hívj ebbe a pöttöm otthonba?

Okos térkihasználás

Ez a lakás ugyan egy picivel 25 négyzetméter fölött van, de néhány négyzetméterrel kisebb területen is ki lehet alakítani ugyanezt a felosztást.

A galériaháló alatt kapott helyet a fürdő és a wc, a konyha egy légtérben található a nappalival, így az egész lakás szellős, jól átlátható, barátságos.

A lépcsők, illetve a galéria alatt található tárolóknak köszönhetően az egész lakás rendszerezettebb, az ablakokat pedig nehéz anyagok helyett könnyű, áttetsző függönyökkel dekorálták, amitől szintén szellősebb hatást kelt az egész helyiség.

Csak természetesen!

A természetes anyagok mindig jó választásnak bizonyulnak egy parányi lakásban, és ez nem jelenti azt, hogy a berendezésnek unalmasnak vagy jellegtelennek kellene lennie.

Ebben a kis lakásban például a hatalmas lámpa teszi barátságosabbá, lágyabbá a hangulatot, a konyhapult mögötti fényes burkolatnak és az áttetsző korlátnak köszönhetően pedig a lakás sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában.

A galériára vezető lépcső alatt itt is tárolót alakítottak ki, a mennyezetig érő szekrénysorban pedig mindennek jut hely.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást