Utazás / Otthon

5+1 gyönyörű hely az Alpokban, amelyet látnod kell

5+1 gyönyörű hely az Alpokban, amelyet látnod kell

Nem csak akkor érdemes kirándulnod az Alpokban, ha a hegyi túrák vagy a síelés szerelmese vagy. Rengeteg szebbnél szebb alpesi település és városka van, ahol akár egy hosszabb vakációt is eltölthetsz. Mutatunk néhányat neked ezek közül, ha esetleg még mindig nem döntötted el, hol üdülnél az idén. Ha nem a legnyüzsgőbb metropoliszokat szereted meglátogatni az utazásaid során, akkor garantáltan találsz majd magadnak legalább egy úti célt.

St. Christoph am Arlberg, Ausztria

Az ausztriai St. Christoph am Arlberg az egyik legismertebb síparadicsom szomszédos országunkban, ám nyáron is tökéletes lehet azok számára, akik egy gyönyörű, de csendesebb helyen pihennének.

A melegebb évszakokban ugyanis gyönyörű zöld a táj, melyet a hatalmas hegyek fognak közre.

Az ausztriai réteken és erdőkön kívül a természet szerelmesei csodálatos folyókat és tavakat is találnak erre.

Ha az aktívabb kikapcsolódás kedvelője vagy, a környék jó hely úszáshoz, raftingoláshoz és természetesen sziklamászáshoz, illetve hegyi túrázáshoz is.

Berwang, Ausztria

Berwang Tirol egyik legmagasabb települése, amely 1336 méter magasan fekszik az Alpokban.

A falu az egyik legismertebb üdülőhely Tirolban, mely annak köszönhető, hogy egy napsütötte fennsíkon terül el, ahonnan csodálatos a kilátás a környező hegyekre.

A település környéke az egyik legvirágosabb hely Ausztriában, hiszen több mint 1200 fajt regisztráltak errefelé.

Berwang mára igazi gyógyközpont lett, rengeteg wellness-házban várják itt a turistákat. Ha eltöltenél egy pihentető hosszúhétvégét, csodaszép hegyi környezetben, szerintünk itt a helyed!

Chamonix, Franciaország

Chamonix más néven a franciaországi Alpok kapuja, hiszen a legmagasabb helyi alpesi hegy, a Mont Blanc lábánál helyezkedik el.

A városka igazi síparadicsom, ahova a francia Riviérán üdülők is szívesen ellátogatnak.

A sokak szerint a világ legszebb sítelepeként ismert alpesi hely azonban nem csak a sport szerelmesei számára tökéletes célpont, hiszen Chamonix híres pezsgő éjszakai életéről is.

Ha pedig a bulizás mellett felfedeznéd a környéket is, akár egy hegyi kiránduláson is résztvehetsz, ahonnan fantasztikus a panoráma.

Jungfrau-régió, Svájc

A svájci Jungfrau-régió névadója a térség legmagasabb hegye, amelyre vasúttal 3454 méter magasságig is fel lehet menni, hogy gyönyörködhessünk Svájc legszebb kilátásában.

A régióban található a legnagyobb gleccser a kontinensünkön, és a hegyek mellett páratlan szépségű tavak is vannak a környéken.

Az élményvasutazás mellett bicikli- és túraútvonalon is bebarangolhatod a környéket, és érdemes felfedezned a régió négy nagyobb városát is, ha itt jársz: Grindelwald-ot, Murren-t, Lauterbrunnen-t és Wengen-t.

Comói-tó, Olaszország

Az észak-olaszországi lombardiában található a meseszép Comói-tó, mely 400 méteres mélységével Európa egyik legmélyebb tava.

A tó mellett találhatók Como és Lecco városok, melyek rengeteg érdekes látnivalót rejtenek magukban a történelem szerelmesei számára.

Gyönyörű templomok, műemlékek és épületek látogathatók a környéken, és ha megunod a városi túrát, érdemes egy csónakos kirándulásra is indulnod az Alpok hegyei által közrefogott tavon.

Glorenza, Olaszország

A Trentino-Alto Adige régióban található Glorenza egyike a legkisebb alpesi városoknak.

A csendes, csodaszép és kirándulóhelyekben bővelkedő kisváros egyik legérdekesebb látnivalója a középkorból megmaradt városfal, amely kettéosztja a települést.

Ha egy igazi, romantikus üdülésre indulnál a pároddal, de még nem volt ehhez konkrét úti célotok, akkor érdemes ezt a települést felfedeznetek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást