Cikkünk azoknak szól, akik szeretnek alkoholból és természetes anyagokból csodaszereket előállítani. Leírjuk, hogy milyen italfajták képezik az alapot a legjobb gyógyitalokhoz. Bízunk benne, hogy azok is kedvet kapnak majd a természetes orvosságokhoz, akik még nem kóstoltak ilyet.
3/5 Gin
A leggyorsabban előállítható szeszes ital. Nem kell érlelni, az elkészítését követően fél óra múlva már fogyasztható. Egy hollandiai kémiai laboratóriumban készült először, azzal a céllal, hogy egy orvosság ízét kellemesebbé tegyék vele.
Gabonából párlatot főztek, majd az íz kedvéért borókabogyót tettek bele. Innen kapta a Genever nevét, mivel a francia nyelvben a genièvre szó borókabogyót jelent. Olyan italok alapanyagául érdemes felhasználni, amelyek viszonylag semleges alapízt igényelnek, mert a borókabogyó íze nem elég intenzív.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!