Guilty pleasure filmek és sorozatok kamaszokról, nemcsak kamaszoknak

Guilty pleasure filmek és sorozatok kamaszokról, nemcsak kamaszoknak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Guilty pleasure filmek és sorozatok kamaszokról, nemcsak kamaszoknak

Riverdale

Az amerikai tinidráma 2017 óta fut és immár a negyedik évadot zárta idén tavasszal, azonban még mindig örömmel követjük a Riverdale városában lakó kamaszok – túlságosan is sötét – mindennapjait.

A történet kiindulópontja egy az egész várost megrázó haláleset: az iskola egyik népszerű diákja, Jason Blossom rejtélyes körülmények között életét veszíti, ami a helyi középiskola életét is felbolygatja.

Négy főhősünk, Betty Cooper, Archie Andrews, Jughead Jones és Veronica Lodge saját szakállukra nyomozásba kezdenek, hogy felgöngyölítsék az események hátterét.

A Riverdale tökéletesen lefedi a guilty pleasure fogalmát, ugyanis az események viszonylag hamar elveszítik mindennemű valóságtartalmukat, a kamaszokat huszonéves felnőttek játsszák, akik egyáltalán nem úgy élnek, mint ahogy a gimnazistáknak kellene, mégis remekül szórakozunk a részek alatt.

 

13 okom volt

A sorozat első évada 2017-ben nagy port kavart, ráadásul nemcsak a nézők, de a szakma elismerését is kivívta, ugyanis olyan témákat boncolgatott, mint az iskolai bántalmazás, a családon belül erőszak, fiatalok drogproblémái, szexuális bántalmazás és a kamaszkori öngyilkosság.

A témák, amelyek sok esetben mai napig tabunak számítanak, itt kíméletlenül kerültek elénk, azonban a sorozat népszerűsége miatt berendelt második évad már nem tudta továbbvinni az elsőben kapott színvonalat.

A nemrég lezárult negyedik évad már teljesen követhetetlen és kusza volt, a főszereplők kiestek a szerepükből és cseppet sem úgy viselkednek, mint érettségi előtt álló kamaszok, ettől függetlenül végigkövettük az utolsó részekig, hiszen megkedveltük őket, szerettük volna tudni, hogy vajon mi lesz a sorsuk.

 

Gossip Girl – A pletykafészek

New York- és divatrajongóknak mai napig az egyik legszórakoztatóbb sorozat, amely szintén kamaszokról, a középiskolából épp csak kilépő, az egyetemet megkezdő fiatalokról szól – akik az első perctől úgy élnek, mintha minimum egy birodalmat irányítanának. A 2007 és 2012 között játszódó sorozat hat évadot ért meg és a végére már fel sem tudtuk volna idézni, hogy honnan indult a történet.

Mindenki szerelmes volt mindenkibe, bűnözők és zaklatók váltották egymást és minden évadban újabb és újabb csontvázak buktak ki a szekrényből egyes szereplők múltját illetően.

Mégis néztük tovább, rendületlenül, hiszen tudni akartuk, hogy mi lesz Serena, Blair, Dan, Chuck és Nate sorsa a New York-i Upper East Side-on.

 

A felhők fölött három méterrel

A spanyol romantikus dráma egy mindent elsöprő első szerelem története, amely két teljesen külön világban élő tinédzser között szövődik.

Babi gazdag családból származik, jó iskolába jár, jól nevelt és fényes jövő áll előtte, szülei pedig ennek megfelelően túlságosan is féltik, kordában tartják.

Hache ezzel szemben igazi problémás fiatal, aki szabadidejében illegális motorversenyeken vesz részt és folyamatosan harcban áll a világgal és önmagával is. A szereplők viselkedése végtelenül távol áll attól, ahogyan a kamaszok viselkednek, mindenki iszonyú dühös és szélsőséges döntéseket hoz, valamiért mégis magával ragad minket a történet olyannyira, hogy bármikor szívesen újranézzük.

 

Miután

Egy könyvsorozat, amely filmben is elkezdett hódítani.

Az Anna Todd ifjúsági regénye alapján készült film első részében a szerény és okos Tess egyetemre kerül, ahol pillanatok alatt összetalálkozik az ügyeletes rosszfiúval, Hardinnal, aki viszonylag gyorsan magával ragadja és eltéríti ambiciózus céljaitól.

A könyv rajongói persze, hogy végigkövetik majd a filmeket is, a szereplők szépek, azonban mégsem tudjuk elhinni, amit látunk.

Ettől függetlenül biztosan újra visszatérünk majd Tess és Hardin történetéhez – a második rész hamarosan mozikba kerül –, ilyen egy igazi guilty pleasure.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást