Gondoltad volna? Só kell a meggymártásba!

Gondoltad volna? Só kell a meggymártásba!

Címlap / Életmód / Receptek / Gondoltad volna? Só kell a meggymártásba!

Főtt és sült húsokhoz, főtt burgonyához egyaránt nagyon finom.

Hozzávalók:

40 dkg meggy 1 evőkanál barnacukor 1 csipet fahéj 3 szegfűszeg fél citrom leve és lereszelt héja ½ csomag főzős puncs pudingpor 2 dl tej csipet só

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Megszórjuk barnacukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.

Hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Picit megsózzuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 10-12 perc alatt puhára főzzük.

A fél csomag főzős puncs pudingport 2 dl tejjel simára kikeverjük. 2-3 kanálnyi levet keverünk bele a fővő meggy alól, összekeverjük, majd a tejes pudingos masszával besűrítjük a mártást.

A pudingtól nagyon kellemesen krémes lesz a meggymártás. Hasonlóan járhatunk el gyümölcslevesek készítésénél is. Liszt helyett pudingporral is sűríthetünk.

Vaníliapudinggal is fenséges a meggyszósz.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!