Hozzávalók:
40 dkg meggy 1 evőkanál barnacukor 1 csipet fahéj 3 szegfűszeg fél citrom leve és lereszelt héja ½ csomag főzős puncs pudingpor 2 dl tej csipet só
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Megszórjuk barnacukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Picit megsózzuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 10-12 perc alatt puhára főzzük.
A fél csomag főzős puncs pudingport 2 dl tejjel simára kikeverjük. 2-3 kanálnyi levet keverünk bele a fővő meggy alól, összekeverjük, majd a tejes pudingos masszával besűrítjük a mártást.
A pudingtól nagyon kellemesen krémes lesz a meggymártás. Hasonlóan járhatunk el gyümölcslevesek készítésénél is. Liszt helyett pudingporral is sűríthetünk.
Vaníliapudinggal is fenséges a meggyszósz.