Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával

Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával / 3. oldal

Ha te is több gluténmentes ételeket kínáló étteremben jártál már, biztosan te is jól tudod, hogy még manapság is nehéz kifogni olyan kínálatot, amiből az ember szívesen válogat, és közben nem is érzi azt, hogy egészségügyi okból, megalkuvásból kér ki egy mentes hamburgert vagy pizzát. Nem mellesleg, ha egy barátoddal vagy családtagoddal érkezel, akinek nincs semmilyen ételérzékenysége, neki talán még szokatlanabbak a mentes ízek.

Nem gluténérzékeny vendégektől is szoktatok visszajelzéseket kapni?

Lehet meglepő, de nem a gluténérzékenyeknek készült a brand! Mindenkinek hoztam létre. Ezért nincs semminek se mellékíze, nagy az adag, és nem drága. Az éttermemen egy apró tábla van, ami jelzi az allergénmentességet. A nevében a GM bőven elég annak, aki tudja, mi az a glutén. A vendégeink majd felének fogalma sincs, mi az a glutén. Tehát nem csak gluténérzékenyek járnak hozzánk enni. Volt olyan több hónapos időszak, amikor úgy adtam ki az ételeket…ha bármi mellékízt érez, nem kell kifizetnie! Tudod hányan voltak, akik ingyen ettek? Egy se!

Gluténmentes ételek
Gm Base Street Food

Melyek voltak számodra a legmeghatározóbb pillanatok az étterem megnyitása óta? 

A válság előtt pár héttel nyitottam olyanokkal, akikkel nagyon nem kellett volna. Időszakosan voltak további hozzám csapódó társaim, de ez a két év rettenetesen nehéz volt. Bő felét egyedül vittem végig. Eddigi életem talán legnehezebb időszakán vagyok mára túl. Napi 12-16 órát dolgozom azóta, semmi másra nem volt időm. Nyitáskor három franchise-al indulhattam volna. Úgy hívtak be a Cápák között című műsorba, hogy nem is jelentkeztem. Végül ez nem sikerült. 2021 év végére országosan is az egyik legjobb értékelésekkel rendelkező étterem lett az enyém. Külföldi portálokon is előkelő helyen szerepel a brand. Őszintén mondom…ezek az állandó értékeléseket is leadó vendégeim tartották bennem ezidáig a lelket.

Gluténmentes étterem
Gm Base Street Food

Milyen jövőbeli terveid vannak? 

Jövőbeni terveim is azok, amikkel nyitottam. Ezek a termékek abszolút franchise képesek, és ennek létrehozása volt a fő cél. Lassan 3 éve ott áll a telkem végében egy általam megépített foodtruck, amit csak ki kellene rakni valahova és üzemeltetni. Mivel egyedül csinálom a munkák zömét, szeretnék végre egy tőkével és kompetenciával is rendelkező társat, akivel vállvetve tudunk előre haladni a lefektetett úton. Fő célom egy termelőüzem létrehozása lenne, ahonnan a mára több jelentkező franchise-t kitudnám szolgálni.

A budapesti vendéglátást sújtó válságot, és a jelenleg fennálló munkaerőhiányt is nagyon megérezzük. Pár napja is be kellett zárnom az éttermet, mert nem találok olyan kollégát, akivel ki tudnék nyitni. Így most éppen keresek némi angol nyelvtudással rendelkező olyan kollégákat, akik bírják a gyűrődést, és a komplex, minőségi munkavégzés sem jelent nekik gondot.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»