Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával

Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával

Az viszont, hogy egy étterem gluténmentes, önmagában még nem jelenti azt, hogy ne kínálhatna egy szélesebb közönségnek is kedvező, valóban remek ízeket. Pontosan ez igaz a budapesti GM Base Street Foodra, amelynek tulajdonosa, Knoll Viktor hamburgereiket, szendvicseiket és minden más finomságukat úgy fejlesztette ki, hogy gluténérzékenyek és szimplán a street foodot kedvelők számára is ízletes legyen.

Honnan jött az ötlet, hogy gluténmentes street foodokat kínáló éttermet szeretnél nyitni?

A vállalkozásom zero pontja körülbelül 5 évvel ezelőttre datálható, amikor súlyos gluténérzékenységet állapítottak meg nálam. Bármerre jártam, csak az éhezés maradt. Szinte sehol semmi olyat nem találtam, ami számomra megközelítette az élvezettel ehetőt, és irreálisan drága is volt. Akkoriban gluténmentes street food még nem is igazán létezett…Végső elkeseredettségemben elkezdtem a hosszas kísérletezgetéseimet a létező anyagokkal. Körülbelül 1 év után találtam ki azokat a receptúrákat és köszönhetően az elektromos ipari szakmámnak a hozzá tartozó technológiát, aminek jelenleg a termékeink és maga a Gm Base Food léte is köszönhetőek.

Pontosan milyen alapanyagoktól mentes a kínálatotok? 

A brand tán Európában is forradalmian új fejlesztésű, mellékíz mentes, saját előállítás okán valóban nagy adagokban, mérsékelt áron, glutén, laktóz, és négylábú állatok húsától mentes prémium minőségű kézműves street food ételek készítésével, forgalmazásával foglalkozik. A kifejlesztett ételeim hiányérzet nélkül hozzák azt az ízt, textúrát, ami egy prémium minőségű gluténos ételtől elvárható. Nem mellesleg ételeink a vörös hús elhagyása miatt csökkentett zsírtartalommal rendelkeznek, és sokkal egészségesebbek is.

Gluténmentes street food
Gm Base Street Food

Miért döntöttél úgy, hogy négylábú állatok húsát nem használjátok a konyhátokon?

Hosszú évek állatmentésének köszönhetően, a négylábú állatokkal szembeni túlzott szimpátiám miatt nem eszem őket, így készíteni másoknak sem akartam. Ezért lett négylábú állat húsától mentes is a brand. Fejlesztéseim a szárnyas húsokkal odáig jutottak, hogy az elkészített szendvicsben észrevehetetlen a négylábú állat nemléte. Nagy marha fogyasztók is rácsodálkoznak nálunk, amikor közöljük, tulajdonképpen mit is esznek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást