Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával

Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ebben rejlik egy gluténmentes étterem sikerének titka – interjú a Gm Base Street Food tulajdonosával / 2. oldal

Ha te is több gluténmentes ételeket kínáló étteremben jártál már, biztosan te is jól tudod, hogy még manapság is nehéz kifogni olyan kínálatot, amiből az ember szívesen válogat, és közben nem is érzi azt, hogy egészségügyi okból, megalkuvásból kér ki egy mentes hamburgert vagy pizzát. Nem mellesleg, ha egy barátoddal vagy családtagoddal érkezel, akinek nincs semmilyen ételérzékenysége, neki talán még szokatlanabbak a mentes ízek.

Te magad milyen diétát, étrendet követsz a mindennapokban?

Ahogy korábban kitértem rá, cöliákiás lettem pár éve. Így glutén, laktózmentesen, és elvi okok miatt négylábú állat húsától mentesen táplálkozom. Viszont csak addig vagyok hajlandó elmenni a mentességgel magamnál és a cégnél is, amíg az íz, textúra nem változik. Burgereink zöme igaz, hogy tej- és tojásmentes is, de ez nem a teljes mentesség erőltetése miatt lett így. Egyszerűen a receptem így lett olyan amilyen, felvéve a versenyt bármelyik gluténos kézműves minőségi étellel.

Knoll Viktor a Gm Base Food tulajdoosa
Gm Base Street Food

Mennyire volt nehéz kikísérletezni az általatok kínált ételek receptjeit? 

Az első 1 év mondhatom, hogy útkeresés volt. Temérdek féle lisztet kipróbáltam. De amikor megtaláltam a használhatókat, mondhatom…kinyílt a világ. Mára nagyon egyszerűvé vált bármit létrehozni. Igaz, a létező összes ételkészítési szakmával is rendelkezem. Gluténos termékeknél nem voltam egy hajj, de kimagasló tudású szakember. Közrejátszhatott ebben az is, hogy vagy 30 évig, az étterem nyitásáig nem is dolgoztam benne.  Gondolatban összerakom az ételeket, és érzem az ízüket a textúrájukkal együtt. Bármit kitalálok, fejből leírom a receptúráját, és az lesz belőle, amit akartam.

Most nektek elárulom: A Gm Base Street Food ételei egy laptop előtt készültek kb. 1 óra alatt, és nem is kóstoltam meg, mi lett a végeredmény. Semmit sem máshonnan néztem le, mindent én találtam ki. Úgy nyitottam ki akkor 40 féle termékkel, hogy le sem próbáltam egyiket sem! Mind a mai napig ezek vannak a kínálatban, és szeretik.

Gluténmentes palacsinta
Gm Base Street Food

Mely ételeitek a legnépszerűbbek? 

A burgereinket nagyon szeretik, ezeket tekintve bármelyiket mondhatnám. A két alap burgerből adjuk el a legtöbbet, ami a base classic, és a base cheddar burger. Egy éve úgy gondoltam, létrehozok egy olyan bundázott húst, ami még szintén nem létezik a gluténmentes világban. Ennek szendvicse akkora siker lett, hogy többen naponta rendelik ugyanazt. Van, aki egy éve folyamatosan…Ezt a kombót találóan el is neveztük odabent Nóra menünek. Ez a bundázott csirkés szendvicsünk is rettenetesen pörög.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»