Hobbi / Otthon

Garantáltan egyedi ékszerek otthonról

Garantáltan egyedi ékszerek otthonról

Sok kellemetlen pillanatot szerezhet, amikor legújabb ékszerünket büszkén viselve indulunk sétára, és azt vesszük észre, hogy szembe sétál velünk a párja, egy másik embert díszítve. Ahhoz, hogy garantáltan egyedi darabokat tudhassunk a magunkénak, a legjobb, ha mi készítjük el őket.

Gyöngy

Ezen az alapanyagon nem is nagyon kell sokat magyarázni, hiszen a legtöbb esetben ebből készülnek az otthoni ékszerek. Ahhoz azonban, hogy valami különlegeset hozhassunk létre, ne csak egy sorban fűzögessünk.
Egyes technikákkal széles, gyönyörűen megkreált költeményeket hozhatunk létre, amelyek még egy elegáns ruha mellett is megállják a helyüket. Igaz, ez több munka és jóval bonyolultabb is elkészíteni, de mindenképpen megéri a fáradságot.

Bőr

Ez az anyag napjainkban egyre divatosabb, még a férfiak körében is. Az is tökéletes, ha semmilyen díszítést nem használunk, csupán egy vékonyabb bőrt kötünk a nyakunkba, vagy a kezünkre, de akkor sem foghatunk mellé, ha szeretnénk valamivel kiemelni az anyagot.
Arra azonban vigyázzunk, hogy ne kerüljön rá túl sok minden, mert akkor elveszíti a vad hangulatát, hiszen magát a bőrt egyáltalán nem lehet majd látni.

Egy kis kézügyességre szükségünk lesz ugyan, de egy-egy gyönyörű követ nem kell száműzni a lehetséges ékszerek közül csak azért, mert nincsen rajta lyuk. Bár valóban könnyebb olyannal dolgozni, ami eleve rendelkezik furattal, azonban egy ilyen követ találni igencsak ritkaságszámba megy.
Ha azonban fogunk egy erősebb, de könnyen munkálható drótot, és a kiválasztott darab köré tekerjük, akkor nem csak egy különleges darabot tarthatunk a kezünkben, de a felhasználhatósága is könnyebb lesz. Érdemes kevésbé nehéz darabokat választani, mert ezeket egyszerűbb elkészíteni, és a nyakunk sem fog görcsölni a viselésüktől.
A képen: Meska.hu, VeraNasfa

Toll

Reneszánszukat élik a tolldíszítések, ami nem is csoda. A színes, szintetikus anyagú pihék egyaránt remekül mutatnak nyakban, kézen és a fülben is. Elkészítésük is viszonylag egyszerű, nem igényel különösebb tehetséget. Arra érdemes figyelni, hogy a tollaknak gyakorlatilag nincs súlyuk.
Ez egyrészt jó, hiszen nem fárad el a fül a viselés közben, másrészt azonban a legkisebb szellő is elfordítja, így nem nagyon tudunk bennük gyönyörködni. Érdemes egy – két ráragasztott strasszal nehezebbé tenni, vagy egy gyöngyöt is fűzni a tetejéhez, ezzel megadva a tartását.

Fa

Akármilyen furán hangzik, a fa dolgok is képezhetik ékszerek alapjait, és nem csak gyöngy formájában. Igaz, nem lesznek éppen hétköznapiak, de valószínűleg nem is az a cél.
Fogjunk egy színes dobókockát, és hajtsunk bele egy hurkos végű csavart, vagy vegyünk egy illatos fagolyót, fessük kedvünk szerint, és ugyancsak tegyük lógathatóvá. Szinte minden otthoni eszközből lehet ékszer, ha a mérete és a súlya megengedi.

Műanyag

Az otthoni műanyagok között is találhatunk olyanokat, amik tökéletesen megfelelnek a célnak, ráadásul egyik – másik kezelése is kifejezetten egyszerű. Keressünk két nagyobb méretű, feltűnő gombot, és máris szert tettünk egy fülbevalóalapra.
Ha a lyukakon átfűzünk egy vékonyabb szalagot, melyet strasszokkal díszítünk, még tovább fokozhatjuk a hatást. De remek szolgálatot tehetnek a telefonra aggatható kütyük is, melyek így újraértelmezhetünk.
A képen: Meska.hu, zsuzsa47

Textil

Miért éppen a textíliákat hagynánk ki az ékszerkészítés lehetséges alapanyagai közül, mikor a színük, a textúrájuk és a tapintásuk is hihetetlen változatos, ráadásul úgy hajlítgatjuk, gyűrjük, vagy hajtogatjuk, ahogyan csak nekünk tetszik.
A rögzítéshez pedig használhatunk egyszerűen ragasztót is, de kombinálhatjuk fémmel, vagy az előbb felsorolt anyagok bármelyikével.  
A képen: Meska.hu, vadjutka

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást