Párkapcsolat / Szerelem / Szex

4 furcsa praktika, ami felpörgeti a szeretkezéseket

4 furcsa praktika, ami felpörgeti a szeretkezéseket

A szexuális élet felpörgetésére szinte mindenki az új helyszínek és pózok kipróbálását, a fantáziák megélését javasolja. Tény és való, ezek kézenfekvő lehetőségek és érdemes is élni velük. De milyen praktikákat érdemes még bevetned, ha a maximumot hoznád ki az ágybéli teljesítményetekből?

Mégiscsak maradjon az a zokni!

Legalábbis a nőkön… Egy nemrégiben készült kutatásból az derült ki, hogy ez a praktikus kis kiegészítő jelentős vágyfokozó. Nem igazán a látványa, mint a funkciója az, ami hasznos, ám abban megkérdőjelezhetetlen sikert aratott.

Azok a nők ugyanis, akik a szexuális együttlét során zoknit viseltek, 30%-ban nagyobb arányban jutott el a csúcsra, mint azok, akik ettől a ruhadarabtól is megszabadultak.

4 furcsa praktika, ami felpörgeti a szeretkezéseket

A magyarázat egyrészt a biztonságérzetben keresendő, a legtöbben jobban elengedik magukat akkor, ha nem teljesen meztelenek, továbbá a zokni azt is feltételezi, hogy kellően biztos, rugalmas a kapcsolatod – ez is segít ellazulni. A másik magyarázat a véráramlás pozitív változásában keresendő: a melegben az erek kitágulnak, és ez bizony hatással lehet az orgazmus-készségedre is. Ha nem szeretnéd túlságosan lelombozni a szerelmedet, akkor vagy egy gyors légyottal (amikor nem szabadultok meg minden ruhadarabtól), vagy egy szép combfixxel örvendeztesd meg őt – és persze magadat!

Színterápia a hálóban

Ha az együttlétekre, a szenvedélyre gondolunk, akkor szinte mindenkinek a mély, telített színek, a padlizsános, pirosas árnyalatok jutnak az eszébe. Úgy tűnik, ez vakvágány a szex szempontjából, mert nem éppen ezek a színek a vágyfokozók.

Jóval inkább a vidám és élénk, de meleg árnyalatok, tehát a sárgák, narancsos színek azok, amik meghozzák a kedvünket az összebújáshoz.

Talán ehhez is a meleg-érzet köthető, hiszen automatikusan nyitottabbak leszünk akkor, ha kényelmesen érezzük magunkat, márpedig ez sokkal jellemzőbb nyáron, a nagy melegben. Ide vezethető vissza az is, hogy a citrom- és narancssárga első helyen végzett a vágyfokozó színek listáján – érdemes tehát a színskála ezen részéről válogatnotok, ha újrafestitek a hálót!

Egy jó kis orrfújás az összebújás előtt?

A szexuális élet felfokozásának talán legfurcsább praktikája az orrfújás, ami egy felmérés szerint akár hatszorosára is növelheti az orgazmus esélyét. Bár maga az ötlet meglehetősen egyedi, tulajdonképpen nagyon is logikus: a légzés jelentős részben befolyásolja azt, hogy el tudsz-e jutni a csúcsra, avagy sem. Ez utóbbi nyilván korlátolt akkor, ha el van dugulva az orrod, illetve nem kapsz megfelelően levegőt.

4 furcsa praktika, ami felpörgeti a szeretkezéseket

Erre az egészre rátesz egy lapáttal, hogy a különféle kémiai anyagok, amik pl. a vonzalom kialakulásáért és fenntartásáért felelősek, szintén az orrunkon keresztül jutnak el az agyunkig. Akár biztosabb orgazmusra vágysz, akár csak szeretnéd meghozni a kedvedet az összebújáshoz, érdemes kifújnod az orrodat!

Vágyfokozó illatok – a tudatalattira hatnak

Az talán már senki előtt sem titok, hogy a jó szex szinte teljes egészében a kémia összehangolt eredménye: tudat alatt hatnak ránk a másik által kibocsátott feromonok. Ezért aztán egyáltalán nem rossz ötlet további vágyfokozókkal megtölteni a levegőt, hiszen tudatosan is irányítani tudjuk azt, mit érezzünk, gondoljunk – pusztán annak köszönhetően, milyen illatok lengik körbe a lakást. Érdekesség, hogy bár vannak olyan illatok, amik általánosan hatnak mindenkire, de néhányan igazán egyedi ízléssel rendelkeznek ezen a téren.

Sokan – szintén tudat alatt – egy-egy illatot társítottak a szerelemhez, vagy éppen a szexhez, és amint megérzik, automatikusan vágyat éreznek az összebújásra.

Ez éppúgy lehet a csokoládé illata, mint a mentáé vagy a frissen nyomott könyvé. Az egyetemes vágykeltő illatok közé azonban a pézsma, a jázmin, a fahéj, a vanília és a verbéna tartozik. Érdemes ezeket az illóolajokat otthon párologtatni, vagy a fűszer- és gyógynövényeket felhasználni a vacsora készítése során.

Képek forrása: Milkos/Depositphotos.comdsimakov-foto.mail.ru/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást