„Érzem, hogy van itt valaki.” Valójában ezt érzékeled éppen

„Érzem, hogy van itt valaki.” Valójában ezt érzékeled éppen

Címlap / Életmód / Lélek / „Érzem, hogy van itt valaki.” Valójában ezt érzékeled éppen

Életünk során párszor mindannyian átéljük azt az érzést, mintha nem lennénk egyedül akkor, amikor épp nincs körülöttünk senki. Ez kiválthat hátborzongató érzést, de egyik esetet sem lehet általánosítani, ezért most elővettük az eshetőségeket.

Miért érzünk ilyeneket?

A Földön minden energia. Ehhez nem kell hinni semmiben, nem kell spirituális tanokat követni, ez egyszerű fizika. Éppen ezért még a tárgyaknak is van energiájuk, amit szintén érzékelhetünk. Mivel mi is és a körülöttünk lévő világ is energia, folyamatos kölcsönhatásban állunk egymással. Reggel, a felkelésed pillanatától, egész nap érzéseket és gondolatokat váltanak ki belőled ezek az energiák, melyek érkezhetnek emberektől, tárgyaktól és valahonnan egészen más helyekről.

Ezek megmagyarázhatatlan érzések, melyeket sokszor még megfogalmazni sem tudunk. Jó példa erre, mikor bemész egy ismeretlen, új helyre. Megfigyelheted, hogy érkezned majd bizonyos érzések, benyomások, melyeket nem értesz, csak ott vannak benned. Lehet, hogy jókedvet és nevetést váltanak ki belőled, de az ellenkezője is megtörténhet. Minden azért történhet, mert kölcsönhatásba kerültél az ottani energiákkal, melyek hatással vannak rád.

Cat Han/unsplash.com

Nem vagyok egyedül?

Amikor egyedül vagyunk, legkevésbé sem szeretnénk arra gondolni, hogy nem vagyunk egyedül. Ezt csak tetézheti egy horror film, ami még jobban ráerősít a félelemre, azonban fontos megértenünk a nyugalmunk érdekében, hogy valójában mi is zajlik körülöttünk. Ha pedig nem vagy nyitott a spiritualitásra, a te részed eddig tartott. Ugyanis keleti tanok szerint létezik egy másik világ, ami pont itt zajlik velünk, csak egy teljesen másik síkon. Abban a világban lehetnek itt maradt lelkek, akár szeretteink, furcsa lények és segítők is. Nem látjuk őket, ám érzékelhetjük jelenlétüket.

Tudom, ez egyesek számára már túl sok és elfogadhatatlan, sokáig én is így gondoltam. Azonban történtek olyan tragédiák, majd megmagyarázhatatlan események az életemben, melyek egyértelműen azt bizonyították, hogy nem csak a mi világunk létezhet.

Tehát, amikor azt érzed, hogy nem vagy egyedül, akkor lehet, hogy nyitottabb vagy ezekre az energiákra és éppenséggel érzékeled őket. A jó hír az, hogy nincs átjárás a kettő között, vagyis nem fognak unikornisok és tündérek röpködni a nappalidban, ahogy gonosz szellemek sem.

Egyes spirituális tanítók szerint azonban mindig olyan energiák kapcsolódhatnak ránk, olyanokkal kerülhetünk kölcsönhatásba, amilyen energiát mi is árasztunk. Ha folyamatos negativitás vesz körül, akkor lehet, hogy kapcsolódsz egy olyan energiával, ami csak még jobban lehúz majd. Ám az ellenkezője is igaz, vagyis pozitív energiákhoz pozitív energiák tudnak csatlakozni. Ez nem azt jelenti, hogy egy rossz napodon csak csupa rossz dolog vehet körül, de tartós állapotban előfordulhat.

A félelem helyett a bizalom érzése járjon át

Először talán félelmet érezhetsz annak a tudatában, hogy kapcsolódhatsz egyes energiákkal, de valójában nincs mitől tartanod. Ugyanis ezek az energiák nem bántó szándékkal jelentkeznek, ezért is annyira egyértelmű, hogy legtöbbször, mikor úgy érzed nem vagy egyedül, az te magad vagy. Kivetíted a félelmeidet a külvilágra és ez mindent felnagyít. Ekkor esik le egy könyv a polcról, alszik el magától a gyertya és recsegnek a bútorok mindenfelé.

Ezek a dologok amúgy is zajlanak körülötted, csak a félelmed mentén felnagyítod őket. Érdemes ilyenkor kicsit elgondolkoznod azon, hogy ez a valóság, vagy csak a te félelmeidet érzed magad körül. Ezen könnyen javíthatsz, ha elkezded javítani az önmagaddal kialakított, saját bizalmadat, ami majd segíthet ezekben a helyzetekben.

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!