Stílus / Haj

5 frizura, amit a kerek arcformához találtak ki

5 frizura, amit a kerek arcformához találtak ki

Az alapszabály

Mivel a kerek arc általában szélesebb is kicsit, ezért a frizurával az a cél, hogy optikailag keskenyítsük – ezért jön szóba minden olyan fazon, ami „hosszítja” a fejformát, és ami az ovális, hosszúkás arcú lányok számára tabu… A titok egyrészt az aszimmetriában, másrészt abban rejlik, hogy ne a járomcsontnál és az állkapocs vonalánál legyen a leghangsúlyosabb a frizura, mert attól szélesebbnek fog tűnni az arcod.

De lássuk, mely fazonok a befutók!

Lob

A lob, vagyis long bob frizura akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket kerek arcnál, ha kb. 5 centivel hosszabb, mint az áll vonala. Így a haj egy láthatatlan vertikális vonalat képez a szemekkel, ezzel csalva picit. Fontos, hogy ne tűrd a tincseket a füleid mögé, hiszen kiengedve „lecsípnek” a járomcsontból, ezzel is keskenyítve optikailag az arcformád.

Bébifrufru

A frufruval szuperül fel lehet dobni egy frizkót, de nagyon mellé is lehet nyúlni… Ha te is régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy frufrut vágass, de félsz, hogy nem állna jól, próbáld ki ezt a bébifazont! Annak köszönhetően, hogy rövid és a homlokod felét láttatja, hosszabbnak fog tűnni az arcod – az tény, hogy ez egy bevállalósabb stílus, de biztosan te leszel a legvagányabb vele a környezetedben!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást