Minden nemzetnek megvannak a maga nevelési elvei, amelyek közül egyesek túl szigorúnak, mások engedékenynek, míg vannak, amelyek éppen megfelelőnek tűnnek. Ha Franciaországról van szó, akkor egy dologhoz biztosan remekül értenek: az ételkezeléshez, amit a kicsik már egészen csecsemőkoruktól kezdve sajátítanak el a szüleiktől. Sokukról úgy tartják, hogy nagyon kiegyensúlyozottan táplálkoznak, és nem tartoznak a világ minden táján fellelhető válogatósok közé. De vajon mi a titka az étkezéssel való kapcsolatuknak?
3/6 Fokozatosan ismertetik meg a gyerekeket az ízekkel
Még a bölcsődében és az óvodában is gondosan összeállított, tápanyagokban gazdag mini menüket állítanak össze a francia gyerekeknek. Amikor pedig esténként a családok összejönnek, általában többféle ételből is válogathatnak a gyerekek, így lehetőségük van arra, hogy fokozatosan egyre több ízt megismerjenek. Ráadásul sok időt is töltenek az evéssel, és társasági eseményként élik meg a közös étkezéseket.
Így a kicsik kóstolgathatnak, és az esetleges kérdéseiket is feltehetik az ételekről. A hangsúly tehát a rászánt időn és a változatos ételeken van, amiknek egyébként egyáltalán nem kell bonyolultnak lennie. Gondolkodjunk például olyan klasszikus fogásokban, mint a csirkehúsleves vagy a sült csirke karfiollal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!