Minden nemzetnek megvannak a maga nevelési elvei, amelyek közül egyesek túl szigorúnak, mások engedékenynek, míg vannak, amelyek éppen megfelelőnek tűnnek. Ha Franciaországról van szó, akkor egy dologhoz biztosan remekül értenek: az ételkezeléshez, amit a kicsik már egészen csecsemőkoruktól kezdve sajátítanak el a szüleiktől. Sokukról úgy tartják, hogy nagyon kiegyensúlyozottan táplálkoznak, és nem tartoznak a világ minden táján fellelhető válogatósok közé. De vajon mi a titka az étkezéssel való kapcsolatuknak?
4/6 Többször is megpróbálkoznak az elutasított ételek megkedveltetésével
Ha egy gyerek visszautasít egy ételt - márpedig akinek gyereke van, jól tudja, hogy ez általában gyakran és kiszámíthatatlanul megtörténik - a francia szülők nem dobják be a törülközőt, és vesznek le egyszerűen egy ételt a repertoárról, vagy cserélik le rögtön. A kutatások szerint akár nagyjából nyolc alkalmat is adnak arra, hogy a gyermekeik megszeressenek egy ételt. Természetesen nem ugyanabban a pillanatban, de valamivel később biztosan újra próbálkoznak, hiszen a gyerekek a legtöbbször képesek megszeretni egy először elutasított ételt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!