Minden nemzetnek megvannak a maga nevelési elvei, amelyek közül egyesek túl szigorúnak, mások engedékenynek, míg vannak, amelyek éppen megfelelőnek tűnnek. Ha Franciaországról van szó, akkor egy dologhoz biztosan remekül értenek: az ételkezeléshez, amit a kicsik már egészen csecsemőkoruktól kezdve sajátítanak el a szüleiktől. Sokukról úgy tartják, hogy nagyon kiegyensúlyozottan táplálkoznak, és nem tartoznak a világ minden táján fellelhető válogatósok közé. De vajon mi a titka az étkezéssel való kapcsolatuknak?
2/6 Tetszetősen terítenek
Az étkezést Franciaországban igazi ünnepnek tekintik, nem pedig egy szükséges dolognak, ami teljesen jó, ha kimerül egy szendvics gyors elfogyasztásban vagy a menzán egy sima tányérba kimert ételen. A franciák még a hétköznapok forgatagában is azon igyekeznek, hogy amikor csak lehet, feldíszítsék az asztalt, és szépen tálalják az ételeket. Természetesen az is érthető, hogy sok szülőnek erre nincs ideje, de egy próbát megérhet. A gyerekek szeretik a szép díszeket és a virágokat, ideális esetben pedig a terítésben is szívesen részt vesznek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!