Francia és baby boomer körmök – Mire figyelj legközelebb?

Francia és baby boomer körmök – Mire figyelj legközelebb?

Címlap / Stílus / Test / Francia és baby boomer körmök – Mire figyelj legközelebb?

Számomra, ha a szépségápolásról van szó, az egyik legfontosabb tényező, hogy mindig igényes és ápolt körmeim legyenek. Ebben a legnagyobb segítségem a körmösöm, Ambrusné Majzik Nóra, akinek a csodásan, aprólékosan és gondosan elkészített munkáiban még sohasem csalódtam, ezért egyértelmű volt, hogy őt kérdezem arról, hogyan készülnek ezek az örök kedvencek, és mire érdemes figyelnünk akkor, ha legközelebb francia vagy baby boomer körmöket szeretnénk magunknak. 

Milyen alapanyagok használhatóak a francia köröm elkészítéséhez?

A francia a köröm az egyik legrégebbi körömfestési technikával készül, ami a mai napig sem ment ki a divatból. Két színből áll, körömágy-hosszabító szín és a  fehér. Szintén gél lakkal és zselével készítem el.

A gél lakknál felhasznált anyagok: 3 in 1, primer, base gel, nude teljes körömfelületre, fehér gél lakk a mosoly vonalhoz, amelyet vékony díszítő ecsettel húzok meg, végül top gel.

A zselés francia köröm anyagai: 3 in 1, primer, sablon, építő zselé, körömágy- hosszabbító zselé, fehér zselé vagy fehér gél lakk, top gel.

Manapság természetesen mind a francia, mind pedig a baby boomer esetében fehér szín helyett bármilyen színt használhatunk. Amit csak kér a vendég.

Milyen alapanyagok használhatóak a baby boomer elkészítéséhez?

A klasszikus francia köröm ihlette a baby boomert, amely egy szín átmenetes technika. Az alapja ugyanúgy két szín: körömágy hosszabbító nude és fehér, de inkább tej szín a természetesebb hatás érdekében.

Többféle elkészítési mód létezik. Én két fajta anyaggal dolgozok, a gél lakkal – natúr körmökre és műkörömre is használható -, és a zselével. A legkedveltebb és legszebb átmenetet lehet elkészíteni ezzel a technikával.

A gél lakk baby boomer elkészítésének anyagai: 3 in 1 alá kezelő, primer, base gel, nude és tej színű gél lakk (amelyet egy úgy nevezett ombre ecsettel mosok össze) és top gel.

A zselés baby boomer elkészítésének anyagai: 3 in 1, primer, sablon, építő zselé, körömágy-hosszabbító zselé, tej színű zselé (építő ecsettel elkészíthető az átmenet) és top gel.

Fotó: Ambrusné Majzik Nóra

Mennyi időt vesz igénybe a baby boomer és a francia köröm elkészítése?

A Baby boomer gél lakk elkészítési ideje egy, másfél óra attól függően, kell-e az előző színt eltávolítani. A zselés köröm elkészítési ideje kb. két óra. Szintén függ attól, hogy töltés vagy új-e köröm. Az elkészítési idő a már említett feltételektől függően a francia körömnél is ugyanannyi, mint a baby boomernél.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást