Francia és baby boomer körmök – A körmös szerint erre figyelj legközelebb

Francia és baby boomer körmök – A körmös szerint erre figyelj legközelebb

Címlap / Stílus / Test / Francia és baby boomer körmök – A körmös szerint erre figyelj legközelebb

Ha körmöshöz készülsz, és tanácstalan vagy, hogy milyen manikűrt válassz, biztosan neked is megfordul a fejedben, hogy a francia vagy a baby boomer körmök legyenek a befutók. A klasszikus piros körmök mellett ez a két minta soha nem megy ki a divatból, ezáltal pedig biztos, hogy csalódást sem okoznak. Persze csak akkor, ha megfelelően vannak elkészítve.

Számomra, ha a szépségápolásról van szó, az egyik legfontosabb tényező, hogy mindig igényes és ápolt körmeim legyenek. Ebben a legnagyobb segítségem a körmösöm, Ambrusné Majzik Nóra, akinek a csodásan, aprólékosan és gondosan elkészített munkáiban még sohasem csalódtam, ezért egyértelmű volt, hogy őt kérdezem arról, hogyan készülnek ezek az örök kedvencek, és mire érdemes figyelnünk akkor, ha legközelebb francia vagy baby boomer körmöket szeretnénk magunknak. 

Milyen alapanyagok használhatóak a francia köröm elkészítéséhez?

A francia a köröm az egyik legrégebbi körömfestési technikával készül, ami a mai napig sem ment ki a divatból. Két színből áll, körömágy-hosszabító szín és a  fehér. Szintén gél lakkal és zselével készítem el.

A gél lakknál felhasznált anyagok: 3 in 1, primer, base gel, nude teljes körömfelületre, fehér gél lakk a mosoly vonalhoz, amelyet vékony díszítő ecsettel húzok meg, végül top gel.

A zselés francia köröm anyagai: 3 in 1, primer, sablon, építő zselé, körömágy- hosszabbító zselé, fehér zselé vagy fehér gél lakk, top gel.

Manapság természetesen mind a francia, mind pedig a baby boomer esetében fehér szín helyett bármilyen színt használhatunk. Amit csak kér a vendég.

Milyen alapanyagok használhatóak a baby boomer elkészítéséhez?

A klasszikus francia köröm ihlette a baby boomert, amely egy szín átmenetes technika. Az alapja ugyanúgy két szín: körömágy hosszabbító nude és fehér, de inkább tej szín a természetesebb hatás érdekében.

Többféle elkészítési mód létezik. Én két fajta anyaggal dolgozok, a gél lakkal – natúr körmökre és műkörömre is használható -, és a zselével. A legkedveltebb és legszebb átmenetet lehet elkészíteni ezzel a technikával.

A gél lakk baby boomer elkészítésének anyagai: 3 in 1 alá kezelő, primer, base gel, nude és tej színű gél lakk (amelyet egy úgy nevezett ombre ecsettel mosok össze) és top gel.

A zselés baby boomer elkészítésének anyagai: 3 in 1, primer, sablon, építő zselé, körömágy-hosszabbító zselé, tej színű zselé (építő ecsettel elkészíthető az átmenet) és top gel.

Fotó: Ambrusné Majzik Nóra

Mennyi időt vesz igénybe a baby boomer és a francia köröm elkészítése?

A Baby boomer gél lakk elkészítési ideje egy, másfél óra attól függően, kell-e az előző színt eltávolítani. A zselés köröm elkészítési ideje kb. két óra. Szintén függ attól, hogy töltés vagy új-e köröm. Az elkészítési idő a már említett feltételektől függően a francia körömnél is ugyanannyi, mint a baby boomernél.

Jobb, ha a körmösünkre bízzuk ezeket a manikűröket, vagy otthon, tapasztalatlanul is megérheti belevágni az elkészítésükbe?

Úgy gondolom, hogy ha ilyen körmökre vágyunk, mindenképp forduljunk kézápoló szakemberhez. Ennek több oka is van. Az első és a legfontosabb, hogy a nem megfelelő alákezelés nélkül köröm gombás fertőzést is kaphat. A másik ok, hogy egyik sem egy egyszerű technika. Még ha az ügyesebb kézzel szebbet is alkotunk otthon, az ügyetlenebbik kezünkkel bajba kerülünk.

Az órák pedig elrepülnek és a végeredmény valószínűleg nem lesz olyan, mint amire vágytunk.

Ez is egy szakma, amit meg kell tanulni, és rengeteget kell gyakorolni, továbbképzésekre járni. Fontos az anyagismeret is, hogy milyen anyag milyennel párosítható, ezeket tanulással és tapasztalatszerzéssel sajátíthatunk el. Tehát mindenképp a körmösünkre bízzuk magunkat, ha szép, igényes francia és baby boomer körmökre vágyunk.

Roncsolhatja a körmöt bármelyik technika?

Nagyon gyakori kérdés, hogy a gél lakk és a műköröm tönkreteszi-e a körmeinket. Nem teszi tönkre a körmeinket. A szakszerűen elkészített gél lakk, műköröm a saját körömbe nem okoz sérülést.

Hány hétig tartósak?

A gél lakk 2-3 hétig tud tartós lenni, a műköröm pedig 3-4 hétig. Persze 5-6 hétig is fent maradhatnak, de a lenövés miatt ez már nem túl esztétikus.

Minden évszakban népszerűnek számítanak? 

Minden évszakban népszerűek. Nyáron és télen kérik tőlem legtöbben ezeket technikákat. Nyáron ballagások, esküvők miatt. Télen szalagavatókra. Ezekre az alkalmakra plusz díszítésnek köveket, inda mintákat, virágos nyomdát kérnek legtöbbször  a vendégek. Egyébként évszaktól függően változnak a díszítések. Tavasszal jöhetnek a színesebb virág minták, nyáron virágok, lepkék, pálmafák, neon színek, ősszel falevelek, télen hópelyhektől kezdve, karácsonyfán, pulcsi mintán át minden, ami csillog.

Fotó: Ambrusné Majzik Nóra

Kortól függetlenül ajánlanád ezeket a körömtrendeket? 

Abszolút kortól függetlenül ajánlom, hisz bármilyen alkalomkor viselt ruhához illik. Hétköznapi viseleteinkhez is passzol. A köröm lenövése nem szembetűnő. Minden korosztályban divat. Legfiatalabb vendégem, aki ilyen körmöket kért 15 éves, legidősebb pedig 60 év felett volt.

Nyitókép: Ambrusné Majzik Nóra

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!