6 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

6 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

Mivel is tölthetnéd ezt az esős hétvégét, mint egy jó mozizással? Ráadásul itt az anyák napja, a közös filmnézés pedig szuper anya-lánya program lehet. Lássuk, miből érdemes válogatni!

Anyák napja

Gary Marshall (akinek a leghálásabbak a Micsoda nőért lehetünk) az utóbbi időben olyan filmekkel állt elő, amelyek egy-egy nevezetes nap köré épülnek. Így megtudtuk, hogyan ünnepli a világ az újévet (Szilveszter éjjel), vagy mit csinál a szerelmesek napján (Valentin nap).

Most az anyák napja került sorra: a filmben három különböző női (Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts), illetve egy férfisors (Jason Sudeikis) találkozik egymással, sok móka és kedvesség mellett.

Ha anyukád odavan a könnyed, romantikus filmekért, nem is kérdés, mivel lepd meg a hétvégén!

Tiszta szívvel

Itt az ideje, hogy Till Attilára ne csak műsorvezetőként, hanem komoly filmrendezőként is nézzünk: a furcsán őszinte Pánik és a sokkolóan kegyetlen Csicska után Tilla ismét különleges filmet készített.

Főszereplői kerekesszékesek, a műfaj viszont akciódráma – ha létezik egyáltalán ilyen.

Tilla szeretett volna leszámolni azzal, hogy a sérült embereket csak áldozatként szokás ábrázolni. Fogta magát, és vagány gengsztereket csinált belőlük.

A Tiszta szívvel ismét egy olyan magyar film, amire érdemes beülni – az biztos, hogy egyhamar nem látunk hasonlót.

A dzsungel könyve

A dzsungel könyve csodálatos történet, így teljesen érthető, hogy időről időre megihleti az alkotókat. Olyannyira, hogy mostanában két feldolgozást is kapunk – ez az első a sorban, és igencsak magasra tette a mércét a 2018-ban érkező rivális számára.

A film különlegessége, hogy Mauglit egy valódi színész játssza, az állatokat viszont számítógéppel rajzolták meg – miközben olyan sztárok kölcsönzik a hangjukat, mint Scarlett Johansson, Bill Murray vagy Ben Kingsley.

Ha lenyűgözően látványos filmre vágysz, és nem bánod, ha a sötét tónusokat humor szakítja meg, A dzsungel könyve jó választás lesz.

Hurok

Eljött ez a nap is: megszületett az első magyar időkavarós thriller.

Madarász Isti filmjének hőse időhurokba kerül, kénytelen újra és újra átélni ugyanazt a pillanatot – a film tétje az, hogy sikerül-e megváltoztatnia az eseményeket, és megmentenie szerelme életét.

A Hurok olyan film, amire nagyon oda kell figyelni, hiszen tovább bonyolítja a képletet, hogy minden visszatérést másvalaki szemszögéből láthatunk.

De megéri a fáradság: bűnügyi film, erős romantikus szállal, mindezt pedig megbolondítja az időbeli ugrálás – szép vállalás egy magyar filmtől.

Mama

Penélope Cruz új filmjében egymást érik a tragédiák, a Mama végső soron mégis az élni akarást ünnepli.

A főszereplőnek mellrákja van, de közben babát vár – egyetlen vágya, hogy megélje a gyermeke születését, a baba pedig egészséges legyen. A szimbólumokkal teli Mamából a rák mellett nem marad ki a válás, a munkanélküliség és a szeretteink elvesztése sem – de emellett megjelenik a sorsszerűség, a szeretet és az éltető remény.

Ha nem bánod, hogy a közös anyák napi anya-lánya mozizást végigsírjátok, a spanyol film jó választás lehet.

Rómeó és Júlia

William Shakespeare halálának 400. évfordulóján visszakerült a magyar mozikba az egyik legnépszerűbb Rómeó és Júlia feldolgozás, Franco Zeffirelli 1968-as filmje.

Zeffirellinél a fiatal hősöket valóban fiatal színészek játsszák, így a szenvedélyességük, energiájuk hihetetlenül felpörgeti a jól ismert történetet. A két szerelmes néha komoly felnőttnek, néha felelőtlen kamasznak látszik – a végzetüket természetesen nem kerülhetik el.

Ha még nem láttad, irány a mozi – de ezt a klasszikust bármikor újra lehet nézni, akár a családoddal is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást

  7 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

  7 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

  Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

  Érdemes mostanában moziba menni, hiszen rengeteg jó film közül választhattok! Szerkesztőségi kupaktanácsunk keretében készítettünk egy listát – a teljesség igénye nélkül – azokról az alkotásokról, melyeket szerintünk mindenképpen nagy vásznon kell megnézni! Írjátok meg nekünk, nektek hogyan tetszettek az alábbi filmek! 🙂

  A dán lány

  A történet középpontjában egy különc művészházaspár áll, melynek férfi tagja egy portré kedvéért női ruhába bújik. Az élmény sorsfordító számára, és ráébred, ez az a forma, melynek segítségével igazán képes kifejezni önmagát, még a társadalom rosszallása ellenére is.

  A rendező Tom Hooper keze alatt olyan filmek készültek korábban, mint A nyomorultak vagy A király beszéde, és A dán lányban is remekel, ami az érzékeny interpretációt és a jellemrajz gondos kibontását illeti. 

  Az Oscar-díjas Eddie Redmayne pedig egészen megdöbbentő hitelességgel alakítja a férfit, aki a történelem során elsőként operáltatta át magát nővé. Már csak a parádés színészi játék miatt is érdemes megnézni!

  Egy tökéletes nap

  Tim Robbins híres meggondolt szerepválasztásairól. Általában az érzékenyebb emberi drámák, intellektuális történetek felé húz a szíve, ez a film pedig szintén ebbe a sémába illeszkedik.

  Egy háború sújtotta bosnyák falu fennmaradása kérdőjeleződik meg, amikor az ivóvízellátást biztosító kútban egy holttestet találnak.

  A test kihúzása több szempontból is problémás, de az idő sürget, mert hamar megmérgezheti a vizet. A válsághelyzetből hasznot húzni vágyók, a bürokrácia, és a bizalmatlan helyi lakosok mind csak nehezítik a helyzet megoldását.

  Izgalmas történet nagyszerű színészekkel!

  Aljas nyolcas

  Tarantino nyolcadik mozija minden szempontból magán viseli a rendező jellegzetes kézjegyeit: fröcsög a vér, csúnyán beszélnek, de az irónia, a humor, és a műfaji filmekre való utalás sem hiányzik belőle!

  A mester ezúttal a western világát idézi vissza, filmjének főhősei ugyanis az amerikai polgárháború utáni időszakban élő fejvadászok, akiket egy véletlen vihar zár össze egy helyre. A kényszerhelyzet számos konfliktus forrását jelenti, a kérdés, vajon, hogyan élik túl a vihart és egymást… 

  A filmben persze kiváló színészekből sincs hiány (Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth), a történet pedig úgy pörög, hogy észre sem veszed a közel három órás játékidőt!

  Ifjúság

  Paolo Sorrentino egy mesterművet hozott létre, melyben érzékenyen foglalkozik az időskorral és az élet nagy kérdéseivel. Ráadásul két színészóriás, Michael Caine és Harvey Keitel tolmácsolásában!

  A történet főhőse egy időskorú, nemzetközileg elismert zeneszerző és karmester (Michael Caine), aki egy luxusszállodában töpreng életén és karrierjén filmrendező barátja (Harvey Keitel), valamint lánya (Rachel Weisz) társaságában.

  A gondosan megkomponált képekben elmesélt történet rengeteg problémát, filozofikus gondolatot vet fel: karrier és család, elmulasztott lehetőségek, nagyvolumenű elismerések, szerelem, szeretet – mindez az élet alkonyát élő ember szemüvegén keresztül

  Joy

  David O. Russel legújabb filmje vegyes véleményeket és kritikákat váltott ki. Főleg a filmben tapasztalható stílusok eklektikáját és a történetszövés csapongását emlegetik a kritikusok, de szerintünk mindenképp érdemes megnézni!

  A káoszt imádó rendező ezúttal egy zűrös családi háttérrel és nehéz anyagi körülményekkel küzdő elvált, több gyerekes nő felemelkedésének történetét meséli el, aki bízva magában és ötletében sikerre viszi találmányát, az önkicsavarós felmosót.

  A grandiózusan prezentált sztori tehát nem kevesebbre vállalkozik, mint az amerikai álom bemutatására.

  Steve Jobs

  A film rengeteg szempontból kihagyhatatlan. Egyrészről Danny Boyle a rendezője, akinek olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Gettómilliomos, a Trainspotting vagy A part, másrészről a főszerepet egy igazi színészóriás, Michael Fassbender játssza, ráadásul Kate Winslettel az oldalán!

  A történet az Apple alapítójának az életére tekint vissza, de kerüli az életrajzi filmek unalmas történeti kliséit. Érzékeny, intelligens, ugyanakkor ellentmondásos portrét fest a Macintosh, a NeXT, és az iMac szellemi atyjáról, akinek szakmai zsenialitása ellenpontozta szegényes szociális készségeit.

  Érdekesség, hogy a forgatókönyvet a Social Network – A közösségi hálót is jegyző Aaron Sorkin írta!

  A visszatérő

  Mindenhonnan azt hallani, hogy Leonardo DiCaprio ezért a szerepért minden bizonnyal megkapja az arany szobrocskát, habár néhányan már előre nem értenének egyet ezzel a döntéssel. Mindenesetre tény, hogy alakítása ezúttal is nagyon szuggesztív: a főhőst az amerikai vadonban egy medvetámadás éri, társai azonban sorsára hagyják a kietlen, fagyos vidéken. A nehéz körülmények ellenére a férfi mégis összeszedi minden erejét és elindul, hogy bosszút álljon embertelen társain.

  A Birdman rendezője, Alejandro González Innáritu új filmje erős alkotás, mely sokkolóan mutatja be az élni akarás hatalmát, valamint az ember és a természet ősi kapcsolatát. 

  Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

  Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

   Írj egy hozzászólást