7 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

7 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

Érdemes mostanában moziba menni, hiszen rengeteg jó film közül választhattok! Szerkesztőségi kupaktanácsunk keretében készítettünk egy listát – a teljesség igénye nélkül – azokról az alkotásokról, melyeket szerintünk mindenképpen nagy vásznon kell megnézni! Írjátok meg nekünk, nektek hogyan tetszettek az alábbi filmek! 🙂

A dán lány

A történet középpontjában egy különc művészházaspár áll, melynek férfi tagja egy portré kedvéért női ruhába bújik. Az élmény sorsfordító számára, és ráébred, ez az a forma, melynek segítségével igazán képes kifejezni önmagát, még a társadalom rosszallása ellenére is.

A rendező Tom Hooper keze alatt olyan filmek készültek korábban, mint A nyomorultak vagy A király beszéde, és A dán lányban is remekel, ami az érzékeny interpretációt és a jellemrajz gondos kibontását illeti. 

Az Oscar-díjas Eddie Redmayne pedig egészen megdöbbentő hitelességgel alakítja a férfit, aki a történelem során elsőként operáltatta át magát nővé. Már csak a parádés színészi játék miatt is érdemes megnézni!

Egy tökéletes nap

Tim Robbins híres meggondolt szerepválasztásairól. Általában az érzékenyebb emberi drámák, intellektuális történetek felé húz a szíve, ez a film pedig szintén ebbe a sémába illeszkedik.

Egy háború sújtotta bosnyák falu fennmaradása kérdőjeleződik meg, amikor az ivóvízellátást biztosító kútban egy holttestet találnak.

A test kihúzása több szempontból is problémás, de az idő sürget, mert hamar megmérgezheti a vizet. A válsághelyzetből hasznot húzni vágyók, a bürokrácia, és a bizalmatlan helyi lakosok mind csak nehezítik a helyzet megoldását.

Izgalmas történet nagyszerű színészekkel!

Aljas nyolcas

Tarantino nyolcadik mozija minden szempontból magán viseli a rendező jellegzetes kézjegyeit: fröcsög a vér, csúnyán beszélnek, de az irónia, a humor, és a műfaji filmekre való utalás sem hiányzik belőle!

A mester ezúttal a western világát idézi vissza, filmjének főhősei ugyanis az amerikai polgárháború utáni időszakban élő fejvadászok, akiket egy véletlen vihar zár össze egy helyre. A kényszerhelyzet számos konfliktus forrását jelenti, a kérdés, vajon, hogyan élik túl a vihart és egymást… 

A filmben persze kiváló színészekből sincs hiány (Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth), a történet pedig úgy pörög, hogy észre sem veszed a közel három órás játékidőt!

Ifjúság

Paolo Sorrentino egy mesterművet hozott létre, melyben érzékenyen foglalkozik az időskorral és az élet nagy kérdéseivel. Ráadásul két színészóriás, Michael Caine és Harvey Keitel tolmácsolásában!

A történet főhőse egy időskorú, nemzetközileg elismert zeneszerző és karmester (Michael Caine), aki egy luxusszállodában töpreng életén és karrierjén filmrendező barátja (Harvey Keitel), valamint lánya (Rachel Weisz) társaságában.

A gondosan megkomponált képekben elmesélt történet rengeteg problémát, filozofikus gondolatot vet fel: karrier és család, elmulasztott lehetőségek, nagyvolumenű elismerések, szerelem, szeretet – mindez az élet alkonyát élő ember szemüvegén keresztül

Joy

David O. Russel legújabb filmje vegyes véleményeket és kritikákat váltott ki. Főleg a filmben tapasztalható stílusok eklektikáját és a történetszövés csapongását emlegetik a kritikusok, de szerintünk mindenképp érdemes megnézni!

A káoszt imádó rendező ezúttal egy zűrös családi háttérrel és nehéz anyagi körülményekkel küzdő elvált, több gyerekes nő felemelkedésének történetét meséli el, aki bízva magában és ötletében sikerre viszi találmányát, az önkicsavarós felmosót.

A grandiózusan prezentált sztori tehát nem kevesebbre vállalkozik, mint az amerikai álom bemutatására.

Steve Jobs

A film rengeteg szempontból kihagyhatatlan. Egyrészről Danny Boyle a rendezője, akinek olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Gettómilliomos, a Trainspotting vagy A part, másrészről a főszerepet egy igazi színészóriás, Michael Fassbender játssza, ráadásul Kate Winslettel az oldalán!

A történet az Apple alapítójának az életére tekint vissza, de kerüli az életrajzi filmek unalmas történeti kliséit. Érzékeny, intelligens, ugyanakkor ellentmondásos portrét fest a Macintosh, a NeXT, és az iMac szellemi atyjáról, akinek szakmai zsenialitása ellenpontozta szegényes szociális készségeit.

Érdekesség, hogy a forgatókönyvet a Social Network – A közösségi hálót is jegyző Aaron Sorkin írta!

A visszatérő

Mindenhonnan azt hallani, hogy Leonardo DiCaprio ezért a szerepért minden bizonnyal megkapja az arany szobrocskát, habár néhányan már előre nem értenének egyet ezzel a döntéssel. Mindenesetre tény, hogy alakítása ezúttal is nagyon szuggesztív: a főhőst az amerikai vadonban egy medvetámadás éri, társai azonban sorsára hagyják a kietlen, fagyos vidéken. A nehéz körülmények ellenére a férfi mégis összeszedi minden erejét és elindul, hogy bosszút álljon embertelen társain.

A Birdman rendezője, Alejandro González Innáritu új filmje erős alkotás, mely sokkolóan mutatja be az élni akarás hatalmát, valamint az ember és a természet ősi kapcsolatát. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást