Életmód / Család

7 feledhetetlen élmény ajándék gyerekeknek!

Tévhit, hogy Karácsonyra kézzel fogható ajándékokat lehet adni a másiknak, vagyis olyat, amit a fa alá is oda lehet tenni. Az igazság az, hogy a tárgyak könnyen elvesznek, vagy feledésbe merülnek, de a pozitív élmény emléke nagyon sokáig él. Ha kevés időt töltünk együtt szeretteinkkel, akkor különösen jó ötlet élményt ajándékozni egymásnak.

Kirándulás

Az egyik legjobb ajándék, ha egy egész napos vagy akár csak egy délutános programot szervezünk a szabadba.
Ha van hó, akkor ez lehet egy szánkózás, hógolyózás vagy közös hóemberépítés, ami számtalan lehetőséget ad arra, hogy együtt nevessünk. 

Kisvasút

A kirándulást összeköthetjük egy még emlékezetesebb emléket biztosító elemmel, ha meglátogatunk egy kisvasutat, vagy bármilyen erdei vonatot.
A szebbnél szebb tájakon való vonatozás jó alkalmat ad arra, hogy beszélgethessünk, együtt nevethessünk.

Cirkusz

Ha kisgyerekünk van, akkor igazi családi élményt jelenthet egy közös cirkuszlátogatás.
Az artistákkal, állatműsorokkal és bohócokkal tarkított programok nagyon látványosak és minden korosztály számára jó szórakozást nyújtanak a családban.

Bábszínház

Ha kisgyerek van a családban, akkor ideális program lehet, ha elvisszük bábszínházba.
Fontos, hogy a korának megfelelő előadást válasszunk, és hogy lehetőleg meséljük el neki a történet hátterét, hogy biztosan jól értse azt. Ezekkel együtt bájos és emlékezetes program lesz az egész családnak.

Játszóház

A játszóházak egyre népszerűbbeknek számítanak, és ez nem is véletlen, mivel lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek rengeteg féle játékot kipróbálhassanak, amire otthon nincs lehetőség.
Ilyen például a csúszda, a labdafürdő vagy akár a trambulin.

Koncert

Karácsony környékén rengeteg gyerekeknek szóló koncertet szerveznek, ahol a gyerekek garantáltan jól fogják érezni magukat.
Óriási örömet fog jelenteni a számukra, ha a tv-ből ismert énekeseket és együtteseket élőben is láthatják, és együtt táncolhatnak a többiekkel.

Kézműves foglalkozások

A gyerekek nagyon szeretik a kézműves foglalkozásokat, különösen akkor, ha több dolgot is kipróbálhatnak.
Nem kell otthonra beszerezni a gyöngyöket, gyurmákat, bábalapanyagokat, mivel egy ilyen rendezvényen számtalan fajtáját megtalálhatjuk ezeknek.

Élmények megőrzése

Az élmények akkor tökéletesek, ha meg is őrizzük ezeket. Készítsünk fotókat, gyűjtsük be a kirándulások, programok alatt szerzett emléktárgyakat és emléklapokat, és készítsünk otthon egy montázst mindebből.
Így az élmények emlékét könnyen és látványosan megőrizhetjük. Nem utolsó sorban pedig ezek összeállítása is egy plusz élményt jelent majd minden résztvevőnek.