Életmód / Táplálkozás

Fekete kömény: a csodaszer, ami rengeteg betegséget gyógyít

Fekete kömény

Az egyik leghatásosabb természetes gyógyszer

Az utóbbi időben a tudomány alaposabban szemügyre vette ezt az apró fekete magot, és annak olaját. Több, mint száz gyógyító alkotóelemet találtak benne. Gyógyítja az allergiát, az ekcémát, a pikkelysömört, a rákot – bár manapság mindenről ezt mondják -, és a cukorbetegségen is javít.

A titka abban van, hogy komoly hatást gyakorol az immunrendszerre, igyekszik azt egyensúlyba hozni. Ezt a növényt több száz éve ismerik és használják keleten. Az orvosi irodalomban több száz tanulmány hivatkozik a fekete kömény gyógyító hatására.

Mire van hatással?

Görcsoldó, fájdalomcsillapító és gyulladás csökkentő, baktérium, vírus és gombaölő hatása van. Anti-diabetikus hatása van, csökkenti a magas vérnyomást, májvédő hatása van.

Inzulin szenzitivizáló, interferon indító – az interferon a test egyik fehérjéje, aminek feladata a sejtek közötti ,,kommunikáció”, vírusfertőzés esetén.

Leukotrién antagonista, magyarul, azt az anyagot semlegesíti a szervezetben, aminek hatására kialakul az asztma.

A felső légutak segítője

A már kialakult pollen és porallergia tüneteit csökkenti, sőt még az ételallergiáét is. Huzamosabb használata (egy éves kúra) az asztmásoknál minimálisra csökkenti az asztmás rohamok számát, és emellé társul a vírus és baktériumölő hatás is, ami egy asztmás számára nagy előnyt jelent. Amennyiben az allergiaszezon előtt kezdi valaki használni a fekete köményt, adott esetben a tünetek meg sem jelennek. A megfázás és tüdőgyulladás kiegészítő kezeléseként ajánlják.

Vastagbélrák és ópiát függőség

A hosszú távú kezelés hatékonynak bizonyult az ópiát függőségben szenvedőknél, erről tanulmány is készült.

Vastagbélrák esetén a fekete mag olaj hatékonyabb, nagyobb biztonságú, mint a jelenleg használt gyógyszer, és a vastagbélrák kialakulását is komolyan gátolja. A hab a tortán, hogy nincs mellékhatása.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW