Farsangi smink – Comic Girl (Pop Art)

Farsangi smink – Comic Girl (Pop Art)

Címlap / Stílus / Arc / Farsangi smink – Comic Girl (Pop Art)

Eleveníts meg idén farsangkor egy képregény hősnőt! Látványos, kreatív, ugyanakkor nőies, vagány és menő karakter. A smink elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és alig igényel néhány terméket. Külön előnye, hogy nem kell mellé a ruhakölcsönzésen törni a fejünket, hiszen ez magában is annyira jellegzetes, hogy egy egyszerűbb öltözékkel párosítva is megteszi a kellő hatást. Nézzük, hogyan is készül!

Alapozás

A jó smink alapja a tökéletes „vászon”, a rajzolt karakterek esetében pedig ez különösen így van. Válasszunk erősen fedő alapozót és korrektort, hogy kiegyenlítsük az arcbőrünk színét és elfedjük az esetleges hibákat.

Árnyékolás I.

A képregény hősnő smink karakterességét a markáns, rajzolt árnyékok adják meg. Eleinte furcsa hatást kelthet a vonalakkal összefirkált arcunk, de a végén szépen összeállnak majd egy kerek egésszé. Első körben fessünk egy erős szemöldököt, majd egy függőleges vonalat az orr közepére.
Ezt követően rajzoljuk körbe az orrcimpákat, húzzunk árnyékvonalat az orrnyeregre és mimikai vonalakat a két szemöldök közé. Ezekhez a lépésekhez fekete tust vagy zselés állagú tust használjunk.

Árnyékolás II.

Rajzoljuk körbe az egész arcunkat a hajvonal és az arcélek mentén, egyedül a füleknél szakítsuk meg a körvonalat. Ahol az orcánkat kontúrozni szoktuk, oda most egy fekete kontúrvonal kerüljön.
Ha nem tudjuk eldönteni, hogy ezt pontosan hova is kellene húzni, szívjuk be kicsit az arcunkat, mint amikor játékból tátogó halacskát imitálunk – a kirajzolódó hosszúkás kis gödör megmutatja a vonal helyét. Végül rajzoljuk be az ívelt árnyékot az állunkra.

Szemfestés

Ez a smink az árnyékolás-kontúrozás mellett az élénk színekről szól. Kevés szín jelenik benne, de ami megjelenik, annak vibrálóan intenzívnek kell lennie. Ezt a színes szemhéjpúderek esetében úgy erősíthetjük fel, ha egy fehér alapot készítünk nekik a szemhéjon, és arra visszük fel a festéket.
Használjuk hozzá a NYX Jumbo Eye Pencilt Milk színben – ez a legjobb a célra! Kerüljön belőle a szem alsó részére is. A szemhéjra tetszőlegesen válasszunk színt: lila, zöld, kék, bármi jól fog mutatni, csak matt legyen és erősen pigmentált. Én a Coastal Scents 88 színű palettájából választottam egy kéket.

Szemkontúr

Fekete tussal menjünk végig a felső szempillák tövében, valamint húzzunk egy vonalat a színes szemhéjpúder széle mentén is.
Az alsó szempillák esetében ne közvetlenül a pillák tövébe vigyük a vonalat, hanem egy kicsit lejjebb, hogy optikailag nagyítsuk a tekintetet. Az alsó vonal szélére rajzolhatunk szempillákat, de akár műszempillát is feltehetünk.

Ajkak

A szánkra élénkvörös vagy pink rúzst válasszunk. Ajakfestés közben az egyik oldalon hagyjunk ki egy kis hosszúkás felületet, ahova ezután fehér festék kerül, ami a megcsillanó fényt imitálja. A rúzst lehetőleg egy ecset segítségével vigyük fel, mert ezzel precízebben tudunk dolgozni.
A fehérhez nyugodtan használhatjuk itt is a NYX Milk ceruzát. Ha ezzel megvagyunk, fekete tussal rajzoljuk körbe a szánkat, valamint egy kicsit vigyünk fel középre is oda, ahol a két ajkunk összeér.

Pöttyök

Utolsó lépésként egy kis türelemjáték következik. Pirossal vagy fehérrel pöttyözzük végig az arcunkat úgy, hogy lehetőleg láthatatlan vonalak mentén haladjunk, ezzel elkerülve a bárányhimlő-hatást.
Fehér esetén ismét használhatjuk a NYX termékét, a piros pöttyökre pedig tökéletes a vörös rúzs.

A végső smink

Az a jó ebben a sminkben, hogy nagyon látványos, kreatív és szokatlan, nem kell ruhakölcsönzéssel bajlódni mellé, és kevés termék felhasználásával elkészíthető.
Egy kicsit időigényes, de cserébe nem lehet nagyon elrontani. Ha valamivel fel akarjuk dobni, szerezzünk be egy sárgás szőke parókát.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!