Ezért mennek tönkre azok a kapcsolatok, amelyeknél nagy a korkülönbség

Ezért mennek tönkre azok a kapcsolatok, amelyeknél nagy a korkülönbség

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért mennek tönkre azok a kapcsolatok, amelyeknél nagy a korkülönbség

Az egyik legalapvetőbb tényező, ami meghatározza a párkapcsolatokat, az a korkülönbség. Bár láthatunk bőségesen példákat boldog, jelentős korkülönbséggel élő párokra is, azért ahhoz, hogy a szerelem ilyen esetekben működhessen, igen nagy lemondásokkal kell számolni.

Ha már nem akar gyermeket

Ha te vagy a fiatalabb fél, akkor könnyen előfordulhat, hogy számolnod kell azzal, már nem lesz gyermeked.

Ez nyilván akkor nagy probléma, ha egyébként sincs egy csemetéd sem, miközben idősebb párodnak akár már unokái is lehetnek.

Nem csak az elvek azok, amik visszatarthatják, hanem a biológia is, hiszen ahogy a nőknek, úgy a férfiaknak is véges a termékenyítőképességük.

Ha még nem akar gyermeket

Amennyiben te vagy az idősebb fél, imponálhat számodra, hogy kifogtál magadnak egy ilyen aktív, fiatal férfit.

Ekkor azonban előfordulhat, hogy bár mindenhol összepasszoltok, ő úgy érzi, még nem kellően érett az apaságra.

Ez a húszas évek környékén igen gyakran fellépő tényező és probléma. Viszont téged ez nem vigasztal, hiszen hajt a biológiai órád, ami egyre csak azt kattogja, hogy ideje családot alapítanod.

Pörögésre vágysz, ő pedig nyugalomra

Személyiségfüggő, hogy ki, milyen aktív életmódra vágyik, de ha te vagy a fiatalabb, akkor minden bizonnyal nem azzal szeretnéd tölteni a szabadidődet, hogy csodás helyeken vacsoráztok, napközben pedig 50 fokos vízben áztok a fájós derekatok miatt.
Nem mintha ezekkel a programokkal baj lenne, de valószínűleg inkább más, tartalmas lehetőségekkel is színesítenéd a repertoárt, miközben ő sokkal jobban vágyik a pihenésre, lazításra.

Nyugalomra vágysz, ő pörgésre

Mindez igaz lehet fordítva is, ha te vagy az idősebb fél, a párod pedig a fiatalabb. Ő bizonyára sokkal több időt szánna a haverokra, bulikra, te viszont nagyrészt a nyugalmat preferálod.
Ráadásul sokkal ritkábban tudsz a barátnőiddel programot szervezni, hiszen nekik is már jelentősrészt családjuk van, ők főként szeretteikkel, gyermekeikkel igyekeznek azt a kevéske időt tölteni, ami a munka mellett megmarad.

Nagy egzisztenciád van, neki kicsi

Idősebb korban a legtöbb nő már komoly egzisztenciával bír, legyen szó lakásról, munkahelyről, vagy éppen a megspórolt összegről.

Ha te ezekkel bőségesen rendelkezel, mi több, befolyásos emberekkel tartod a kapcsolatot, ő viszont (érthető módon) kicsit lemaradt mögötted, akkor az a normális nemi szerepek felborulását jelenheti.

Még ha téged nem is zavar, hogy csak te tudod megfizetni a drága helyeket és folyton te mutatod be a komoly barátaidnak, őt igenis zavarba ejtheti, hogy egy ilyen szerepet kell magára öltenie.

Nagy egzisztenciája van, neked kicsi

Problémát okozhat ez természetesen fordítva is, pláne, ha ambiciózus nő vagy, aki igyekszik megmutatni, hogy mi mindenre képes. Amíg ez nem sikerül, sajnos könnyen összesúghatnak a hátatok mögött, miszerint „csak a pénzéért vagy ezzel az öregúrral”.

Ha nincs igazuk (és remélhetőleg nincs), akkor nagyon zavarhat, hogy mások ennyire lenéznek, és garantáltan nem szívesen veszel rész olyan programokon, amiken az idősebb hölgyek rosszalló pillantásokkal téged vizslatnak.

Ne csak szívvel, ésszel is dönts!

Természetesen minden probléma, minden tényező legyőzhető, ha igazán szerelmesek vagytok. De a szerelem és a párkapcsolat nem csak egy aktuálisan fontos dolog, hiszen a későbbiekben is számolnotok kell a meghatározó kérdésekkel.

A külsőségek, az eltérő érdeklődési körök és a különböző igények összeegyeztethetőek, de az olyan meghatározó lépések, mint pl. a gyermekvállalás, aligha.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!