Az édesburgonya a clean eating – tiszta étkezés – követőinek egyik kedvenc zöldsége, mely önmagában és köretként is finom fogás. Cikkünkből megtudhatod, miért is ennyire népszerű, és néhány könnyen elkészíthető, szuper receptet is mutatunk.
Rakott édesburgonya
![Rakott édesburgonya](https://www.bien.hu/wp-content/uploads/2018/01/efbbbfezert-annyira-nepszeru-az-edesburgonya-4-pofonegyszeru-dietas-recept-4.jpg)
Hozzávalók:
- 3-4 édesburgonya
- 6 tojás
- egy pohár görög joghurt
- 150 g csirkemell sonka
- 100 g mozzarella
- egy evőkanál kókuszolaj
- só
Recept:
Az édesburgonyát hámozd meg (ugyanúgy, mint a hagyományos krumplit), majd karikázd fel, és párolóedényben sós víz felett párold meg, közben pedig főzd meg a tojásokat. Ha ez megvan, a kókuszolajjal kenj ki egy hőálló tálat, és mintha csak hagyományos rakott krumplit készítenél, kezd el rétegezni a hozzávalókat: édesburgonya, tojás, csirkemell sonka sorrendben, a teteje édesburgonya legyen, amelyre kend rá a tejföld és a mozzarellát is pakold rá. Az eredetinél sokkal kalóriaszegényebb és egészségesebb, ám nem kevésbé ízletes fogás lesz az eredmény.
- 3-4 édesburgonya
- 6 tojás
- egy pohár görög joghurt
- 150 g csirkemell sonka
- 100 g mozzarella
- egy evőkanál kókuszolaj
- só
Recept:
Az édesburgonyát hámozd meg (ugyanúgy, mint a hagyományos krumplit), majd karikázd fel, és párolóedényben sós víz felett párold meg, közben pedig főzd meg a tojásokat. Ha ez megvan, a kókuszolajjal kenj ki egy hőálló tálat, és mintha csak hagyományos rakott krumplit készítenél, kezd el rétegezni a hozzávalókat: édesburgonya, tojás, csirkemell sonka sorrendben, a teteje édesburgonya legyen, amelyre kend rá a tejföld és a mozzarellát is pakold rá. Az eredetinél sokkal kalóriaszegényebb és egészségesebb, ám nem kevésbé ízletes fogás lesz az eredmény.