Az édesburgonya a clean eating – tiszta étkezés – követőinek egyik kedvenc zöldsége, mely önmagában és köretként is finom fogás. Cikkünkből megtudhatod, miért is ennyire népszerű, és néhány könnyen elkészíthető, szuper receptet is mutatunk.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/5 A sütőtök testvére
Az utóbbi években a reform konyha egyik sztárja lett az édesburgonya, mely csak külsejében hajaz a sima krumplira, íze inkább a sütőtökéhez hasonlít.
Bár energiatartalma nem marad el névrokonáétól (86 kalória van 100 grammban), mégis könnyen beilleszthető akár egy súlycsökkentő diétába is, hiszen rengeteg az emberi szervezetre előnyös tulajdonsággal bír. Komplex szénhidrát, mely hosszú időre teltségérzetet biztosít, A-, C- és E-vitamint tartalmaz, antioxidáns hatású, magas a rosttartalma, ugyanakkor alacsony a glikémiás indexe, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
Az édesburgonya felhasználási lehetőségének palettája igencsak széles, főételt, köretet vagy akár nassolnivalót is készíthetsz belőle, lapozz tovább, hogy lásd, hogyan.