Unod már, hogy folyton hunyorogsz, és közelebb kell hajolnod a monitorhoz? Bizonyára tudod, hogy nem úszhatod meg a szemvizsgálatot… De vajon sejted-e, mennyire árnyalhatja a táplálkozásod a képet?
3/5 Antociánok
Az áfonya, a szeder és az összes élénk színű bogyós gyümölcs bővelkedik ezekben a tápanyagokban, amelyek segítenek megőrizni a szaruhártya és a szem valamennyi erének egészségét. Emellett csökkentik a hályogos megbetegedések, a makuladegeneráció, a szemgyulladás és a diabéteszes neuropátia kialakulásának veszélyét is.
Utóbbi azt az állapotot jelöli, amikor a cukorbetegek szervezetében elhalnak az idegek, ennélfogva csorbul az érzékelés. Az antociánok egyébként arról is híresek, hogy hozzájárulnak bizonyos rákfajták megelőzéséhez, mert erős antioxidánsként felveszik a harcot a sejteket károsító szabadgyökök ellen.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!