Otthon / Háztartás

5 dolog, amire használhatod az alufóliát, de sose jutott volna eszedbe

Alufólia

Soha többé száraz pizzát

A házhoz szállított pizzából sokszor marad meg egy-egy szelet, amit az ember sajnál kidobni, de másnap már senkinek nem fog kelleni. A pizza titka éppen a frissesség, és átázva vagy kiszáradva már senki nem szereti.

Legközelebb, ha kimarad egy szelet, tekerd alufóliába, és dobd a fagyasztóba. Mielőtt legközelebb a tányérodra kerül, fóliástul tedd egy tepsibe, és dobd a 200 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre. Friss, szaftos és ropogós pizzát tekerhetsz majd ki a fóliából.

Gyors mosogatás

Ha végre vetted a bátorságot, és kitetted azt a gyanús tányért a hűtőből, ne dobd ki a fóliát, ami a tetején volt, mert szükséged lesz rá: csak gyűrd össze egy laza galacsinba, és mosogatáskor használd szivacs helyett, ha nincs kéznél fém dörzsi.

Ugyanolyan jól működik, így a segítségével a zsíros szennyeződéseket, vagy a makacsul odaszáradt ételmaradékokat is könnyedén eltüntetheted az edényeidről.

Menő képkeret

Szeretnél izgalmasabbá tenni egy unalmas, ódivatú képkeretet? Kend körbe az egész keretet ragasztóval, majd a ragasztós felével lefelé nyomd alufóliára. Az eredmény még izgalmasabb lesz, ha előtte a fóliát nagyon lazán összegyűrted és kisimítottad, mert ez textúrát ad a felületnek. Ha a ragasztó megszáradt, akkor egy éles késsel vagy sniccerel vágd körbe a keretet, kívül és belül is. Végül fesd le a keretre ragasztott fóliát – bármilyen színt használhatsz, az alufólia minden árnyalatnak glamúros csillogást fog adni.

Életlen ollók

Ez a trükk amilyen egyszerű, éppen olyan nagyszerű lehet. Az irodai vagy konyhai ollók könnyen kicsorbulnak, és élezni őket nem olyan egyszerű, hiszen a másik vágófelület mindig útban van. Az ollóid élességét azonban könnyedén visszanyerheted, ha fogsz egy darab erősebb, vastagabb alufóliát, és néhány laza, de határozott mozdulattal párszor belenyírsz a tompa ollóval.

A fém nyiszálása úgy megélezi az ollódat, mintha köszörűshöz vitted volna.

Könnyebb vasalás

A vasalt ing vagy blúz sokat dob a megjelenéseden, de ki szeret sokadszor végigmenni ugyanazon a gyűrődésen?

Hogy egyszer és mindenkorra hatékonyabbá, és így gyorsabbá tedd a vasalást, fogd a vasalódeszkádat, vedd le róla a huzatot, és tekerd körbe az egészet alufóliával, majd tedd rá vissza az eredeti huzatot. A fólia visszaveri a hőt, így a ruháidat egyszerre melegíti a vasaló felülről, és a fólia alulról. Ha pedig mindkét oldalról simogatja őket a meleg, a ráncok is sokkal gyorsabban megadják magukat, te pedig kevesebb időt töltesz a deszka mellett állva.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW