Háztartás / Otthon

5 hasznos dolog, amire használhatod az alufóliát, de még nem próbáltad ki

5 hasznos dolog, amire használhatod az alufóliát, de még nem próbáltad ki

1. Soha többé száraz pizza!

A házhoz szállított pizzából sokszor marad meg egy-egy szelet, amit az ember sajnál kidobni, de másnap már senkinek nem fog kelleni. A pizza titka éppen a frissesség, és átázva vagy kiszáradva már senki nem szereti.

Legközelebb, ha kimarad egy szelet, tekerd alufóliába, és dobd a fagyasztóba. Mielőtt legközelebb a tányérodra kerül, fóliástul tedd egy tepsibe, és dobd a 200 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre. Friss, szaftos és ropogós pizzát tekerhetsz majd ki a fóliából.

Aluminium fóliában pizza
istockphoto

2. Gyors mosogatás

Ha végre vetted a bátorságot, és kitetted azt a gyanús tányért a hűtőből, ne dobd ki a fóliát, ami a tetején volt, mert szükséged lesz rá: csak gyűrd össze egy laza galacsinba, és mosogatáskor használd szivacs helyett, ha nincs kéznél fém dörzsi.

Ugyanolyan jól működik, így a segítségével a zsíros szennyeződéseket, vagy a makacsul odaszáradt ételmaradékokat is könnyedén eltüntetheted az edényeidről.

 

3. Menő képkeret

Szeretnél izgalmasabbá tenni egy unalmas, ódivatú képkeretet? Kend körbe az egész keretet ragasztóval, majd a ragasztós felével lefelé nyomd alufóliára.

Az eredmény még izgalmasabb lesz, ha előtte a fóliát nagyon lazán összegyűrted és kisimítottad, mert ez textúrát ad a felületnek. Ha a ragasztó megszáradt, akkor egy éles késsel vagy sniccerel vágd körbe a keretet, kívül és belül is.

Végül fesd le a keretre ragasztott fóliát – bármilyen színt használhatsz, az alufólia minden árnyalatnak glamúros csillogást fog adni.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást