Ha rögtön egy jó sűrű pacalpörkölt képe jelenik meg előtted, amikor a zsírt említjük neked, ideje újragondolnod ezt az egészet! Tény, hogy a telített és a transzzsírokat valóban célszerű elkerülni az alakod, illetve az egészséged megőrzésének érdekében, a telítetlenek azonban nélkülözhetetlenek. Összeszedtük, miben találhatod meg őket.
3/7 Magvak
A tökmag, a napraforgómag és a szezámmag nemcsak isteni finom, hanem még a „rossz”, tehát LDL-koleszterinszint csökkentésére alkalmas zsírsavakat is tartalmaz.
A növényi eredetű zsírsavak előnye, hogy a táplálkozástudományi kutatások alapján jobban tudja őket hasznosítani a szervezet, mint az állatiakat.
A pörkölt, sózott vagy másképpen feldolgozott magvakkal azonban vigyázz, mert ha hozzáadott zsiradékkal, illetve nátriummal készültek, többet árthatnak, mint amennyit használnak a testednek!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!