Ha rögtön egy jó sűrű pacalpörkölt képe jelenik meg előtted, amikor a zsírt említjük neked, ideje újragondolnod ezt az egészet! Tény, hogy a telített és a transzzsírokat valóban célszerű elkerülni az alakod, illetve az egészséged megőrzésének érdekében, a telítetlenek azonban nélkülözhetetlenek. Összeszedtük, miben találhatod meg őket.
1/7 Hal
A lazac, a makréla, a hering, a szardínia, a tonhal és az afrikai harcsa számos egyéb halfajtával egyetemben rendkívül gazdag omega-3 zsírsavakban.
Ezek a többszörösen telítetlen zsírsavak hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez, elősegítik az idegrendszer zökkenőmentes működését, tehát valósággal lassítják a sejtek öregedését.
Hetente legalább két alkalommal érdemes halat tenned az asztalra, amit sülve, grillezve vagy pácolva is kipróbálhatsz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!