Hobbi / Otthon

Öt évvel ezelőtt készítettem egy álomtáblát – Elmondom, mi teljesült róla, és mi nem

Öt évvel ezelőtt készítettem egy álomtáblát – Elmondom, mi teljesült róla, és mi nem

Mindannyiunk életében vannak olyan évek, amikre csak úgy emlékszünk vissza, mint a hullámvölgy mélyére. Amikor minden összejött, csalódtunk, szakításon mentünk keresztül, a karrierünk megfeneklett, vagy komoly betegséggel kellett megküzdenünk. Ezek az évek erősebbé tesznek minket, és tudjuk, hogy a szomorúságot is meg kell élni, hogy értékelni tudjuk a boldogságot, de azért nem bánnánk, ha ezeket az időszakokat átugorhatnánk. Ezt éreztem én is, amikor 2015-ben szerettem volna változtatni az életemen.

Ekkortájt olvastam először az álomtáblákról, valamint a vonzás törvényéről; ha valamit nagyon szeretnénk, és erre fókuszálunk, az teljesülni is fog. Az álomtábla lényege, hogy minden olyan dolgot, amit szeretnél bevonzani az életedben, egy nagy kartonpapírra kell felragasztanod. Én személy szerint újságokból vágtam ki olyan képeket, amik olyan érzéseket, helyeket, gondolatokat szimbolizáltak, amikre már nagyon vágytam. A táblámra elég sok minden felkerült, majd aprócska szobám miatt végül nem a falra, hanem a szekrénybe került a végeredmény. Évekkel később, épp a pár hónapja akadt ez a kezembe, és meglepően tapasztaltam, hogy milyen sok minden valóra vált róla!

Shaira Dela Peña/unsplash.com

Az álomtáblámmal első sorban a szerelmet akartam bevonzani az életembe. Épp egy rossz szakításon voltam túl, és ez már nem az első volt alig pár éven belül, ezért úgy éreztem, a következőnek most már tényleg a Nagy Ő-nek kell lennie, vagy végleg elmegy a kedvem. A táblámat teleragasztottam LOVE feliratokkal, szívecskékkel, romantikázó, naplementében borozgató pár fotóival, és reméltem, hogy ez majd elég lesz hozzá.

Szintén felkerült a táblámra néhány úticél és programötlet is, mert akkor még csak egy maréknyi külföldi városkában jártam, és leginkább munkába, majd utána haza jártam. Szerettem volna vidámparkba menni, kimenni egy fesztiválra, megnézni az Eiffel-tornyot és elutazni Londonba. Ezen kívül néhány tárgyi dolognak is örültem volna: a telefonom már kezdett bekrepálni, ezért örültem volna egy újnak, autót akartam venni (bár szívem mélyén inkább nyerni), be akartam szerezni magamnak egy bizonyos, eléggé luxus parfümöt, amire amúgy sajnáltam volna a pénzt, és bár ez nem tárgy, de nagyon vágytam már egy kiskutyára is. A menő karrierről, és némileg több pénzre a bankszámlámon, nem is beszélve.

Ylanite Koppens/pexels.com

Ami valóra vált; és ami nem

Bevallom, teljesen elfelejtettem, hogy elkészítettem ezt a táblát, egészen a költözésemig. Az első, és egyben legnagyobb “győzelem” az volt számomra, hogy megismertem valakit, aki végre egyáltalán nem hasonlít az exeimre. Valakit, akivel végre tervezhetek, és nem kell amiatt aggódnom, vajon mikor lép félre a szokásos szombat esti buliban (a partizás ugyanis az exeim életében betonbiztos program volt), vagy mikor érzi úgy, hogy elég volt, és szabadságra vágyik. Ha csak ez az egy dolog teljesül a 2015-ös álmaim közül, már elégedett lettem volna. De a lista itt még nem ért véget.

Daniel Frank/pexels.com

Még az azt követő évben eljutottam életem első vidámparkjába (ahol egy életre szóló félelmet sikerült kialakítanom a hullámvasutakkal szemben), kaptam ajándékba fesztiváljegyet, és végre lett egy kutyám is, akit egy állatmenhelyen láttunk meg, és nem tudtuk otthagyni. Képes voltam végre karriert váltani, hogy ne egy irodában végezzek adminisztrációs munkákat, és ez szerencsére az anyagi helyzetemen is segített. Lett is új telefonom! Persze megannyi dolog szerepelt a listámon, ami nem vált valóra azóta: nem jártam Londonban és Párizsban (még, utóbbi ugyanis idén nyárra van tervezve), nem vettem autót (nem is nyertem sajnos), és azt a parfümöt sem kaptam meg, amire akkor úgy vágytam (bár azóta ki is szerettem belőle). 

via GIPHY

Azt gondolom, nem az álomtábla váltotta valóra a céljaimat, de jó érzés volt látni, hogy a terveimnek egy jelentős része végül teljesült. Ehhez kellett az, hogy végre kimondjam magamnak hangosan, mit szeretnék, és mi az, amivel elégedetlen vagyok, mert ha ezt nem tudom, valószínűleg soha nem is lépek tovább. Az álomtáblámat azért elteszem, hogy emlékeztessen arra, miben szenvedett hiányt régen az életem, ha néha egy kicsit magától értetődőnek vennék bizonyos dolgokat. Ha pedig te is úgy érzed, hogy több mindenre vágysz, mint amid most van, készíts egy álomtáblát, és tedd meg az első lépést ezek irányába!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást