VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Bár az emlőrák kialakulásának és az amiatti halálozásnak a kockázata több tényezőtől függ – többek között a génektől, az életmódtól, a környezeti hatásoktól és a véletlentől is –, nem lehet elhanyagolni a táplálkozás szerepét. Az elkeserítő statisztikai adatok alapján minden nyolcadik nőnél diagnosztizálják a kórt. Összegyűjtöttük, hogy az esélyeidet milyen konyhai döntésekkel befolyásolhatod.
Zsírdús tejtermékek
A zsírban gazdag tejtermékek ösztrogéntartalma több rákfajta kialakulásában is szerepet játszhat, többek között a mell- és prosztatarákéban is. Az amerikai Journal of the National Cancer Institute című szakfolyóirat 2013 márciusi számában megjelent kutatási eredmények alapján a napi egy adagnál több zsíros tejterméket fogyasztó mellrák-betegeknél másfélszer akkora volt a halálozás, mint a többieknél.
Más eredmények szerint pedig a túl sok tej és sajt is ártalmas lehet ilyen tekintetben. Válassz inkább sovány tejtermékeket!