Eszter névnap: május 24

Eszter névnap: május 24

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Eszter névnap: május 24

Május 24.-én az Eszterek ünneplik a névnapjukat. Lássuk, mit érdemes tudni a név eredetéről, jelentéséről és mire enged a név következtetni a viselőjével kapcsolatban. Boldog névnapot kívánunk ezennel minden Eszter nevű olvasónknak!

Eredete

A név perzsa eredetű, de sokan tulajdonítanak neki héber hátteret is. A legvalószínűbb, hogy az asszír-babilóniai Istar istennő nevéből ered.
A zsidó hagyományban is nagyon népszerű és gyakran alkalmazott keresztnév volt, ráadásul leggyakrabban pozitív személyek viselték.

Jelentése

Az Eszter név csillagot jelent a perzsa nyelvben, illetve bájos fiatal lány vagy úrinő jelentése is ismert. Ugyanezt a jelentést őrzi a név olasz megfelelője is, a Stella, ami az olaszban is csillagot jelent.

Jellemzők

Az Eszterek alapvetően jó természetűek, nyíltak és barátságosak. Kommunikatívak, szeretnek mindig új ismeretségeket kötni, érdeklik őket a másik ember élete, problémái. Érzékeny és finom lelkű, sok barátja van, akikkel szoros kapcsolatot ápol.

Erősségek

A név viselőinek erőssége a kommunikáció, a finomság és az érzékenység. Emellett az Eszterek általában kreatívak is, jó ötleteik vannak az élet gyakorlati részein is, de ügyesen fejezik ki magukat a művészetekben is.
Együttérzőek és odaadóak, így nagyon jó házastárs és barát válik belőlük.

Gyengeségek

Finomságából és odaadásából adódóan néha átesik a ló másik oldalára és kifejezetten kiszolgáltatottá, elnyomhatóvá válhat. A szeretettel akár zsarolni és lehet, annyira lételeme a kialakult kapcsolatokban megőrzendő szeretet.
Néha kevés az önbizalma és negatívabban ítéli meg saját magát, mint a környezete. Éppen emiatt sokszor határozatlan, ami miatt környezetében akár ki is használhatják.

Párkapcsolat

Párválasztás szempontjából az igazán hozzá illő férfi határozott, gyakorlatias és következetes, hiszen így tudják a legtökéletesebben kiegészíteni egymást.
Gyakran előfordul, hogy az őket választó férfi kifelé keménynek és akár érzéketlennek is mutatja magát, de olyan nőre van szüksége, aki megérti őt, és akinek elmondhatja, megmutathatja gyengeségeit is. Az Eszter név viselői képesek egy nagyon bensőséges hangulatot kialakítani otthon, amiben a kemény társ is felolvad.

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!