Lehet, hogy nem lehet most utazni, ettől függetlenül az esküvői torták között bátran barangolhatsz. Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb édességeket a világ minden pontjáról, amiket a nagy napon szoktak fogyasztani!
Mexikó: Tres Leches torta
A torta neve azt jelenti, hogy „három tej”, hiszen kétféle sűrített tejet és tejszínt is tartalmaz. A torta maga nagyon könnyű, miután megsült a piskóta, megszurkálják villával, majd ráöntik a tejes keveréket. Aztán friss tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítik.
Jamaika: Rumtorta
Egy igazi klasszikus ezen a helyen a rumtorta. A hagyományos süteménybe koktélcseresznye, aszalt szilva, bogyós gyümölcsök és mogyoró is helyet kapott, aztán a sütés után jól beáztatják sötét rumba. Végül mandulamasszával és cukormázzal dekorálják.
Anglia: Gyümölcskenyér-torta
Nem annyira népszerű, mint korábban, de hasonlít az előbbi, jamaikai tortához. A gyümölcsös masszát sütés után alkoholba áztatják, majd marcipánnal borítják be, de még fondant is kerül rá. A hagyományok szerint a pár a legfelső réteget az első házassági évfordulón, vagy a gyermekük megkeresztelésének tiszteletéra tartotta meg.
Korea: Rizstorta
A rizstortát számtalan alkalomra készítik Koreában, például esküvői desszertként is megállja a helyét. Rengeteg különböző módon lehet megcsinálni, a legtöbben viszont rizs, cukor, bab is van, amiből aztán apró sütiket formáznak. Gőz fölött, egy párolóban készítik el őket, aztán pedig virágokkal dekorálják a süteményeket.