Esküvő / Szerelem

10 izgalmas esküvői torta a világból: Kransekake, ravani és a többiek

10 izgalmas esküvői torta a világból: Kransekake, ravani és a többiek

Norvégia: Krasenkake

Csodaszép, mézeskalácshoz hasonló süti, ami sok különböző átmérőjű karikából áll, ezeket helyezik egymásra, hogy végül kúp alakot kapjanak. A tésztája mandulás, ropogós, általában fehér cukormázzal szokták díszíteni, de cukorvirágok is kerülhetnek rá. Az is szokás, hogy a torta belsejébe meglepetést rejtenek el.

 

Olaszország: Milllefoglie

Az olasz klasszikus sok cukrászdában megtalálható, azt viszont kevesen tudják róla, hogy igazi esküvői alapdarab. A hatalmas, kör alakú torta rengeteg levelestészta-rétegből áll, közöttük könnyed krémmel. A tetejéről nem hiányozhat a gyümölcs és a porcukor. A neve egyébként azt jelenti, hogy „ezer réteg”.

 

Franciaország: Croquembouche

Ez a hatalmas édesség torony nagyon elegáns és persze finom is. Az égetett tésztából észült golyókat cukrászkrémmel töltik és ropogós karamellel ragasztják össze őket. Persze a töltelék íze változhat, lehet csokis, vaníliás, vagy akár kávés is. Általában a pár asztalához teszik az esküvőn.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást