7 esküvői tipp igazi menyasszonyoktól

7 esküvői tipp igazi menyasszonyoktól

Címlap / Szerelem / Esküvő / 7 esküvői tipp igazi menyasszonyoktól

A nagy napra készülve bizonyára tele van már a fejed azzal az ezernyi tanáccsal, amit mások rád zúdítottak. Ilyen torta, olyan fotós, amolyan ruhafazon… Megkérdeztünk nyolc menyasszonyt – azaz immár feleséget –, miként cselekedtek a saját esküvőjükkel kapcsolatban!

Tutira imádd a ruhát!

„Ha a szalonban valami nem stimmel a ruhával, akkor otthon sem fog” – mondja Emma, aki anyukájával és anyósával indult bevásárló körútra. Az örömszülők erősködésére beleegyezett egy olyan ruhába, ami mindenki szerint fantasztikusan állt neki, csak éppen ő maga nem volt megelégedve.
Egy héttel az esküvő előtt azonban Emma észbe kapott, így az utolsó pillanatban másik darabot vásárolt meg. Csak azt sajnálja, hogy a történtek miatt rengeteg fölösleges stressz érte.

Rangsorold a kiadásokat!

„Kislány koromtól fogva gyönyörű és egyedi esküvő fotókra vágytam, amelyek minden pénzt megérnek számomra” – meséli Kati, aki egy esküvőszervező weboldal költségvetési tervét használta, hogy megfelelően ossza el a rendelkezésre álló összeget.
Miután észrevette, hogy a „hivatalos” ajánlás szerint a büdzsé 5%-át szokás fotózásra fordítani, úgy döntött: egyszerűen 15%-ra emeli az arányt, hiszen itt a saját véleménye a legfontosabb. Nem bánta meg: fantasztikus képek születtek.

Merj egyedi lenni!

„A sajttorta a kedvencem, más süteményt nem is nagyon szeretek” – vallja be Anna, akit a hideg ráz a mások számára álomszépnek tűnő esküvői cukrászremekművektől.
Szerencsére a vőlegénye is odavan a túrós finomságért, így egy percig sem ellenkezett, amikor Anna előrukkolt a váratlan ötlettel. A vendégek a menü láttán először csodálkoztak a desszerten, végül azonban még repetát is kértek belőle.

Foglald le jó előre a nászutat!

A nászút kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az esküvői hajtás után egy kicsit kikapcsolódj kettesben a pároddal. Ugyanakkor viszont rengeteg feszültség forrása is lehet, ha becsúszik valami gikszer, vagy a vágyak nincsenek összhangban a költségvetéssel.
„Ne legyél rest akár egy évvel előre lefoglalni a nászutat, mert így akár a legdrágább úti célok is elérhetővé válnak!” – üzeni Marcsi, aki így jutott el a Maldív-szigetekre tavaly.

Csak akkor próbálj, ha akarsz!

Az esküvői próbavacsora, illetve az előre eljátszott ceremónia amerikai szokás, amely mostanság kezdi nálunk is megvetni a lábát. Előbbinek az a célja, hogy kiderüljön: a vendégek jól érzik-e magukat együtt, kinek ki mellé érdemes ülni, és kiket jobb egymástól viszonylag távol tartani.
„Erre egyfelől egy közös pizzázás is kitűnő alkalom, másfelől pedig egyáltalán nem kell alkalmazkodnod ehhez az elváráshoz, ha idegennek érzed magadtól” – teszi hozzá Petra, aki maga főzött vacsorát egy héttel a nagy nap előtt a legközelebbi barátoknak.

Esküvőszervező? Csak ha muszáj!

Míg a tengerentúlon szinte kötelező esküvőszervezőre bízni az előkészületeket, Magyarországon kizárólag akkor van értelme, ha különleges helyszínt terveztek. Ha például kastélyban, wellness-komplexumban vagy hasonló miliőben gondolkodtok, tényleg sokat segíthet egy szakértő.
Más esetben viszont gyakorlatilag fölöslegesen növeled vele a költségeket. „A szülővárosomban tartottuk a lagzit, anyukám segített a szervezésben” – mondja Szonja, aki utólag is szívesen emlékszik vissza a végeredményre.

Ne szaladjon el veled a ló!

Lássuk csak, mi kell feltétlenül egy boldog esküvőhöz. Vőlegény? Muszáj. Ruha? Szintén, elvégre nem lehetsz meztelen. „De azokra a székekre tényleg semmi szükség nem lett volna, melyek darabonként húszezer forintba kerültek volna az egész vendégseregnek, és a szervező csajszi erősködött, hogy milyen tökéletesek lesznek” – meséli Dóri, aki majdnem beadta a derekát, és össze is veszett emiatt a párjával.
Szerencsére kibékültek, és azóta is boldogan élnek a régi székekkel. Ne feledd: ha úgy érzed, elhatalmasodik rajtad a nászfrász, gyorsan csörögj rá egy ismerősödre, aki már túl van rajta! Biztos lesz egy-két tippje a húzósabb témákra vonatkozóan.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást