II. Erzsébet királynő idén már a 95. életévébe lépett, és egy ilyen szép kort nézve mindannyiunkban felmerülhet a kérdés, hogy mégis mit eszik nap mint nap az egészsége megőrzése érdekében? Darren McGrady, a brit királyi család egykori szakácsa annyit például határozottan elárult, hogy a királynő az étkezését tekintve is a megszokások híve, és általában ugyanazokhoz az ételekhez és italokhoz ragaszkodik. De mit is takar ez pontosan?
2/6 Úgy reggelizik, mint a hétköznapi emberek
II. Erzsébet királyné legtöbbször egy teljesen hétköznapi finomságot választ reggelire: egy tál gabonapelyhet friss gyümölcsökkel. Kedvenc márkája a Special K, ami ugyanúgy papírdobozból kerül a tányérjába, mint bárki más esetében. Sőt, még ahhoz sem ragaszkodik, hogy elegáns, drága tányérból egyen, ehelyett egy szimpla műanyag müzlis tálból fogyasztja el a reggelijét.
A királynő a reggeli gabonapelyhét alkalmanként rántottára cseréli, méghozzá lehetőleg a barna tojásból készült opcióra, mert szerinte jobb íze van, mint a fehér tojásnak. Ha különleges alkalomról van szó, néha füstölt lazac és reszelt szarvasgomba is kerül bele.
Darren McGrady viszont azt is elmondta, hogy a királynő egyáltalán nem jellemző, hogy szórja a pénzt, ezért szarvasgombás rántotta például csak karácsonykor szokott az asztalára kerülni, de akkor is úgy, hogy a drága és ízletes gombát ajándékba kapja.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!