Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás / Tech és kütyük

Erre használják a sikeres emberek az okostelefonjukat: nem a Facebookon lógnak rajta

Erre használják a sikeres emberek az okostelefonjukat: nem a Facebookon lógnak rajta

A közösségi oldalakon töltött idő rengeteg hasznos percet – vagy akár órát! – elvesz a napunkból, de az időhiányért mégsem lehet az okostelefonokat hibáztatni, hiszen azokban tényleg ott a lehetőség, hogy jelentősen megkönnyítsék az életedet. Csak tudnod kell, hogy mire is akarod használni őket.

Mindig tudják, mi kell a boltból

Bevásárlólistát írni nem csak nyűg, de biztos, hogy lefelejtesz róla valamit, mert nincs a kezed ügyében, amikor eszedbe jut, hogy szódabikarbóna is kellene, aztán ráadásul még otthon is hagyhatod az egészet.

Bizonyos alkalmazások, például az Androidra letölthető Out of Milk segítenek emlékeztetni rá, mi az, ami a következő vásárlásra valószínűleg kifogy, rögzítik a rendszeresen beszerzést igénylő dolgokat és még kategória szerint is csoportosítják neked az árukat, így feleannyi idő alatt tudsz majd keresztülszáguldani a bolton, és nem kell másnap még egy kört menned azokért a dolgokért, amiket elfelejtettél.

Minden dokumentum kéznél van náluk

A Dropbox vagy a Google Docs alkalmazásokkal csaknem végtelen számú dokumentumot és fényképet tarthatsz a telefonodon, ami bárhol, bármikor elérhetővé válik, ha szükséged van rá.

Magyarországon még mindig mindenhol papírfétis van, és könnyen lehet, hogy egy sima biztosítós ügyintézéshez is valódi aktahalmazt kérnek.

Ha ezeket a papírokat egyszer befényképezed, és megfelelő mappákba rendezed, bármikor lesz is szükséged rájuk, bármikor elő tudod varázsolni az ügyfélszámodat, kikeresheted a szerződésed dátumát vagy bemutathatod a megfelelő igazolásokat.

Szinkronizálják a naptárjukat

Van, aki a papír alapú határidőnaplóra esküszik, de lássuk be: egy bárhol, bármikor elérhető napló segít, hogy elkerüld a helyzeteket, amikor azt sem tudod, hol áll a fejed, és egymásra szerveznél mindent.

A szinkronizálható naptárak, mint amilyen az iCalendar, a Google Calendar, vagy az Outlook, a számítógépeden és a telefonodon is ugyanazt mutatják, ráadásul az e-mailben érkező időpontokat (meeting meghívások, repülőjegyek) is automatikusan feltüntethetik, így jelentősen megkönnyítik az életedet.

Mesteri szinten készítik el a tennivalólistájukat

A siker titka a hatékonyság, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy pontosan tudd, mikor mit is csinálsz.

Az olyan applikációk, mint például az Any.Do segítenek mesteri teendőlistát készíteni, majd az adott napon kiválaszthatod az aznapra szánt feladatokat, és akár a naptárad üres helyeire is beillesztheted őket.

Ha szeretnéd, így akár órákra lebontva is megtöltheted a napodat, így minden percben tudni fogod, hogy hol kell lenned és mit kell csinálnod ahhoz, hogy a nap végére mindennel készen legyél.

Összehangolják a naptárukat a családéval

A saját teendőid rendszerezése sem éppen egyszerű feladat, de ezek mellett még azt is nyomon követni, hogy éppen a többiek hol vannak és mit csinálnak… Egy elfoglalt család esetében szinte lehetetlen feladat.

Az okostelefonok azonban lehetővé teszik, hogy összehangold, vagy megoszd a naptáradat, vagy akár annak bizonyos részeit másokkal, így egy-egy kattintással láthatod azt is, mikor van a párod üzleti vacsorája, ami miatt későn ér haza, melyik nap van a gyereknek délutáni edzése vagy matek témazárója.

Ezzel könnyen elkerülheted, hogy miután te gondosan és alaposan megszervezed a hetedet, és beteszel egy családi eseményt, kiderüljön, hogy valakinek az nem jó, és emiatt elölről kelljen kezdened a teljes ütemezést.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást