5 érdekes tény a júliusban születettekről

5 érdekes tény a júliusban születettekről

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 érdekes tény a júliusban születettekről

Júliusban születtél, vagy a gyermeked, kedvesed jött világra ebben a forró nyári hónapban? Akkor lehet, hogy ismerősek lesznek az alábbi tulajdonságok, amelyek többé vagy kevésbé, de szinte mindegyik júliusban született emberről elmondhatóak.

Jobban tudják uralni az érzelmeiket

Egy tanulmány szerint 18 hónapos korukra a júliusban született csecsemők „erőteljesebben kontrollálják” magukat, mint a téli hónapokban született társaik. Igaz, a júliusban születettek érzékenyek és érzelmesek, de ugyanakkor képesek figyelni, értelmezni és kordában tartani magukat és az érzelmeiket is, nem hagyják, hogy az indulataik elragadják őket. Egy kis kellemetlenség miatt nem fogod azt látni, hogy egy júliusi születésű ember kiabálni kezd vagy jelenetet rendez. 

Felnőttként képesek irányítani az érzelmeiket, és ahelyett, hogy szabadon engednék, megértik és elemzik a haragjukat vagy sértettségüket, az ebben a hónapban született csecsemők pedig jobb érzelmi és viselkedési szabályozási képességekkel rendelkeznek.

Nagyobb eséllyel lesznek balkezesek

Statisztikák szerint a júliusban született gyerekek között több a balkezes, mint a más hónapokban születetteknél, és bár valószínű, hogy csak egy statisztikai anomáliáról, véletlenről van szó, ha szigorúan a számokat vesszük alapul, egy júliusi ember nagyobb valószínűséggel balkezes, mint egy júniusi vagy augusztusi születésű. Te az vagy?

Marten Bjork/unsplash.com

Nagyon jó a hozzáállásuk a munkához

A júliusban születettek általában nagyon határozottak, magabiztosak és szeretik kézben tartani a dolgokat, éppen emiatt a munkájukba is mindent beleadnak. Nem szeretnek segítséget kérni, inkább maguk oldják meg a dolgokat, még akkor is, ha ezzel olyan terhet vesznek a vállukra, ami másokat megijesztene.

A júliusban születettek azonban nem rettennek meg a kihívásoktól, mivel büszkék arra, hogy mit tudnak véghez vinni, és nem adnak ki olyan munkát a kezükből, amire ne írnák rá nyugodt szívvel a nevüket is, ezért elképesztő szívóssággal képesek dolgozni azért, hogy az átlagon felül teljesítsenek.

Adnak a megjelenésükre

Bár a júliusban születettek egyáltalán nem felszínesek, sokat adnak a megjelenésükre, ami megnyilvánulhat az egyedi stílusukban, öltözködésükben, de az is lehet, hogy egyszerűen az ápoltság és tisztaság az, ami kimagaslóan fontos nálunk. Biztos, hogy nem lépnek ki úgy az ajtón, hogy ne tették volna rendbe a hajukat és nem tudják elviselni, ha egy folt van a cipőjükön.

Akár csak a munkájukat, a megjelenésüket tekintve is igazi maximalisták, akik nem érik be a tökéletesnél egy kicsit is rosszabbal.

Szeretnek új dolgokat kipróbálni

Bár a júliusban születettek jellemzően erős személyiségek és nem változnak meg semmi és senki kedvéért, ez korántsem jelenti azt, hogy unalmasak lennének, sőt. A maguk módján igazi kalandorok, akik imádnak újdonságokat kipróbálni, legyen szó egy egzotikus ételről, egy új technikai kütyüről vagy egy újabb hobbiról.

Bár akiket szeretnek, azokhoz a végletekig ragaszkodnak, könnyen kötnek új barátságokat és ismerkednek új emberekkel, és ugyan végtelenül hűségesek és lojálisak, a megszokott emberek társaságán és bejáratott helyeiken túl mindig nyitottak az új kalandok megízlelésére is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást