Meg fog lepni: Mennyire gyakran kellene mosni a melltartókat?

Meg fog lepni: Mennyire gyakran kellene mosni a melltartókat?

Címlap / Otthon / Háztartás / Meg fog lepni: Mennyire gyakran kellene mosni a melltartókat?

Lehet, hogy ez meg fog lepni: minden használat után mosni kellene a melltartót!

Biztosan vannak, akiknek ez evidencia, és nem is értik, hogyan hordhatja valaki több napig ugyanazt a melltartót, ha ugyanazt sem vennéd fel két egymás utáni napon. De biztosan vannak olyanok is, akik néhány napig, esetleg egy hétig is viselik azt a bizonyos igazán kényelmes melltartót, és lehet, hogy vannak olyanok is, akik csak havonta néhány alkalommal dobják be a gépbe a fehérneműt, és nem is tudnák hirtelen megmondani, mikor mosták ki utoljára.

Jené Luciani, a The Bra Book szerzője szerint azonban a melltartót éppen olyan gyakran kellene cserélgetni, mint minden más fehérneműt is, és szerinte még csak nem is kizárólag higiéniai kérdésről van szó: a melltartó tartósságát is befolyásolja, hogy milyen gyakran kerül a mosásba.

Zsírok, baktériumok roncsolhatják az anyagot

istockphoto

A szerző szerint a bőrünkhöz szorosan tapadó melltartó egyrészt nagyon könnyen koszolódik, másrészt az összegyűjtött bőrlemezkékben, zsiradékban és izzadságban a baktériumok is könnyebben elszaporodnak, ezek pedig nem csak egészségtelenné teszik a használt és ki nem mosott melltartó újbóli viselését, de az anyagát is károsítják, a szennyeződések hatására a melltartó elveszítheti a rugalmasságát, nehezebben őrzi meg a formáját, így a ruhadarab hamarabb tönkremegy.

A mosás persze szintén nem feltétlenül kedvez a melltartó élettartamának, de ez csak akkor van így, ha nem veszed figyelembe a gyártó utasításait: mindig nézd meg a címkét, és bizonyosodj meg róla, hogy a melltartó mosógépben mosható.

A kényesebb darabokat csak ruhazsákban, esetleg kizárólag kézzel moshatod, de a legtöbb melltartó alacsony hőmérsékleten, kíméletesen centrifugázva a mosógépben sem fog megsérülni.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást