Párkapcsolat / Szerelem

Dehogy 30! Ennyi évesen élvezik a nők leginkább az együttléteket

Dehogy 30! Ennyi évesen élvezik a nők leginkább az együttléteket

Ám sok lány, dacára a lehetőségeinek vagy épp annak hiányában, szűzen hagyja ott a középiskolát és csak a főiskolán, egyetemen ismeri meg a testi örömöket, már, ha egyáltalán megismeri. A legutolsó kutatások szerint ugyanis a nők nem a húszas éveik elején élvezik leginkább a szexet és nem is a húszas éveik végén. Ennél sokkal később, a harmincas éveik kellős közepén jutnak el szexuális életük csúcspontjára.

Adódik a kérdés, hogy addig vajon mi történik egy nővel szex közben? Eltelik közel húsz év, mire megtapasztalja a valódi testi boldogságot? Nos, sokszor ez tényleg így van.

Míg a férfiak számára természetes és szinte azonnali az orgazmus készség, addig a nőknek hónapokig, évekig, nem ritkán évtizedekig tart felismerni, mire van szükségük, hogy vágyaik kiteljesedjenek.

A 35 éves kor a legtöbb nő számára elhozza a családi és szakmai stabilitás nyugalmát. Ekkora már nagy tapasztalatra tettek szert, kiismerték magukat, megtanulták elfogadni saját hibáikat és általában kevesebbet is szoronganak. A stabil párkapcsolat, az őszinteség és a tabuk ledöntése is hozzájárul ahhoz, hogy 35 évesen valódi örömforrásként tekintsen egy nő a szexre.

Nem, nem 30! Ennyi évesen élvezik valójában a nők leginkább az együttléteket

Az egyik leghíresebb színésznő, a most 71 éves Cher is azt vallja, hogy a harmincas éveinek közepétől élvezi igazán a szexet. Mint mondta, sosem volt semmi jónak elrontója, ezért előfordult, hogy hetente váltogatta partnereit. A 16 évvel fiatalabb Tom Cruise-szal is 35 évesen volt egy rövidke viszonya. „Benne volt a Top5-ben nálam, már ami az ágyban nyújtott teljesítményét illeti. Nagyon izgató volt, és meglehetősen heves. Remek pasi” – árulta el a színészről.

Szexológusok szerint több oka is van annak, hogy ilyen hosszú utat kell megtennie egy nőnek, mire igazán megismeri a testi boldogságot.

– Az egyik ok ezek közül a fogamzásgátló gyógyszerek szedése. A hormonális antibébi pirulák gyakori mellékhatása a libidó csökkenése. De ott vannak más gyógyszerek is, például egyes antidepresszánsok.

– A stressz, a szoptatás (a megemelkedett prolaktin szint miatt) és a korábbi negatív tapasztalatok is a jó szex ellen hatnak.

– Szakértők szerint az első néhány szexuális élmény mellett komoly tényező a pornófilmekben látható jelenetek félreértelmezése. Sokan azt hiszik, hogy a felnőtt filmek és a valódi szex egy és ugyanaz, így ha egy fiatal nő azt látja, hogy a filmben szereplő nőnek sorozatos orgazmusa van, bármilyen pozitúrát szívesen bevállal, akkor elhiszi, hogy az a valóság.

Nem, nem 30! Ennyi évesen élvezik valójában a nők leginkább az együttléteket

Kialakul benne a bűntudat, hogy ő ezt saját maga számára nem érzi jónak, akkor biztosan vele van a probléma és inkább megjátssza az élvezetet. Ez a viselkedés nagyon hamar megszokottá válik, miközben becsapja partnerét és ami még rosszabb, saját magát is.

A felmérések szerint a nők 30 százaléka képtelen az orgazmusra, s ezt csak 50 százalékuk vallja be őszintén a párkapcsolatában.

A férfi és a női szex között az is kardinális különbség, hogy mitől indul be a vágy. Miért jut egyáltalán eszünkbe, hogy jó lenne összebújni valakivel? A WHO felmérése szerint a férfiak agyában valamikor a kamaszkor elején indulnak be azok a spontán szexuális gondolatok, amelyek felébresztik testükben a nemi vágyat, naponta akár többször is.

Bármennyire meglepő, a kutatások szerint még az 50 éves férfiaknak is több mint 90%-a, a 70 évnél idősebbeknek pedig 70%-a hetente többször gondol a szexre.

A nőknél a spontán szexuális gondolatok általában csak egy új kapcsolat esetén, és annak is inkább az első időszakában jellemzők.

1 hozzászólás

  • Avatar
    janika
    2021.02.19., 21:58

    ez a cser enkem még nem próbát mer kilökném a tomkrúzt (ez a sevrolé krúz tesója egyépkén?) a topfájvból. Topgán kikerülne a topfájvból.

    Válasz

Írj egy hozzászólást