Emiatt ne könyörögj soha a pasidnak, hogy ne hagyjon el – 5 ok, amiért biztosan megbánod

Emiatt ne könyörögj soha a pasidnak, hogy ne hagyjon el – 5 ok, amiért biztosan megbánod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Emiatt ne könyörögj soha a pasidnak, hogy ne hagyjon el – 5 ok, amiért biztosan megbánod

Akár egy hónapja voltatok együtt, akár öt éve, mindig fáj, ha elhagyják az embert. Ilyenkor mindig magunkban keressük a hibát, hogy mit rontottunk el, vagy miért nem voltunk elég jók. Annak, hogy szakítottak velünk, számtalan oka lehet és nem is mindig miattunk történik. Egy dolog viszont mindig igaz: ha a szerelmed kijelenti, hogy nem szeretné veled folytatni, sosem szabad tartóztatni és könyörögni neki, hogy ne hagyjon el, hiszen ezzel nemcsak őt, hanem a méltóságodat is elveszíted. Íme öt indok, amiért biztosan megbánod, ha a párodat kétségbeesetten próbálod marasztalni.

1. Többet érsz ennél

Egyetlen fiú sem érdemli meg, hogy sírjunk utána, pláne nem az, aki nem is akar velünk lenni. A 21. században élünk, nincs szükségünk arra, hogy a férfiak vadásszanak, földet műveljenek nekünk, hogy tudjunk mit enni, és szerencsére a mindennapos védelmükre sem vagyunk rászorulva.

Már nem egy önbizalomhiányos tini vagy, hanem független, önálló nő. Az ilyen nők pedig tökéletesen jól elvannak egyedül is, nincs szükségük arra, hogy könyörögjenek azért, hogy ne hagyják el őket, hiszen tudják, sokkal többet érnek ennél. Eddig is elvoltál enélkül a srác nélkül, ezután is elleszel.

2. Neki csak játék

Egy olyan világban, ami rohamosan változik, ahol az emberek Facebook posztokban üzengetnek egymásnak és a Tindernek köszönhetően egy „jobbra húzással” mindenki találhat magának potenciális partnert, a párkapcsolatokban a felek sajnos egyre több játékot űznek egymással és trükköznek egymással.

Lehet, hogy a srác ma még azt mondja, hogy köztetek mindennek vége, de holnap, vagy egy hét múlva már sírva hív fel, hogy hiányzol neki és rájött, hogy nem tud nélküled élni.

Az más kérdés, hogy visszafogadsz-e egy olyan embert az életedbe, akinek már egyszer „nem kellettél”…

3. A dráma csak ront a helyzeten

Ilyenkor nehéz megállni, hogy az ember ne kommunikáljon a másikkal, főleg, ha hirtelen nem is érti, miért tették lapátra. Viszont ha folyamatosan hívogatod, üzenetekkel bombázod és az ajtaján kopogtatsz, csak még inkább eltaszítod magadtól.

Ha szakított veled – bármilyen nehéz is ez az adott pillanatban – hagyni kell elmenni. Ha drámázol, biztosan nem fogja meggondolni magát. Az is lehet, hogy csak egy kis szünetre van szüksége, hogy rendbe tegye a gondolatait, érzéseit, és a végén vissza akar majd kapni.

Hagyd elmenni, és ha visszajön, döntsd el, hogy újra szeretnéd-e kezdeni vele, de semmiképp ne kínáld magad aranytálcán!

4. Olyat érdemelsz, aki nem hagy magadra

Tedd a szívedre a kezed és gondolj bele, tényleg olyan rózsás volt-e a kapcsolat, hogy így keseregj utána? Lehet, hogy a bejelentése derült égből villámcsapásként ért, de akkor is kellett, hogy legyen valami előjele, csak te lehet, hogy direkt nem akartad észrevenni.

Minden nő – és férfi is – olyan társat érdemel, aki nem sajnálatból van vele, hanem mert szívből szereti. Még jobb is, hogy kiderült, hogy nem illetek össze, hiszen így újra van esélyed megtalálni az igazit. 

5. Így a legjobb!

Egy párkapcsolat nem működik, ha csak az egyik fél erőlteti, így tisztelned kell a döntését. Ha komolyan gondolja és reális indokai is vannak arra nézve, hogy szerinte miért nincs jövőtök együtt, el kell fogadnod. A szakítás senkinek sem könnyű és csak mindkettőtök dolgát megnehezíted azzal, ha sírva könyörögsz neki, hogy ne hagyjon el.

Őrizd meg a büszkeséged és ne áldozd fel – egyébként értelmes és józan – személyiséged a szakítás oltárán. 

Kép forrása: VitalikRadko/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást