Párkapcsolat / Szerelem

Az elvakult szeretet sötét oldala: így szúrd ki a kamubarátokat

Az elvakult szeretet sötét oldala: így szúrd ki a kamubarátokat

Legyen szó férfiakról vagy nőkről, a barátság olyan kötelék, amire mindannyian vágyunk, hiszen csak a számunkra legfontosabb emberektől kaphatjuk meg azt az önzetlen szeretetet és folyamatos támogatást, ami a legigazibb kapcsolatokat jellemzi. Az érzelmek fenntartják, a közös motiváció pedig építi a barátságokat – nálad is így van ez?

Előfordulhat, hogy elveszítjük az eszünket egy hozzánk közel állóval kapcsolatban (tényleg, pont annyira tudunk vakok lenni, mint amikor szerelmesek vagyunk), sőt egy romboló, fájdalmas ‘barátságban’ is képesek vagyunk akár évekig benne maradni – de miért? Ennek ezer oka lehet az önbizalomhiányunktól kezdve a jó pillanatokon át a magányosság kerüléséig… Akármi is a probléma forrása, azért igyekezz kiszúrni azokat, akikben nem érdemes megbízni – ha pár dologra odafigyelsz, legyél bármilyen elvakult, sikerülni fog felismerni a kamubarátokat!

Social media-mánia

Szinte soha nem beszéltek komoly dolgokról, amikor találkoztok akkor pedig muszáj szelfizni és bejelentkezni az adott helyről valamelyik online platformon, még akkor is, ha éppen nem vagy fotózkodós kedvedben? Mennek a szívecskék a falon, de a valóságban nem kapsz igazi törődést?

Nos, nem valószínű, hogy egy ilyen illetővel érdemes tovább barátkozni…

Szelfizni igaz barátokkal is tudsz; olyanokkal, akik törődnek is veled, és nemcsak a kirakatban próbálják fenntartani az illúzióját a barátságnak!

Üres ígéretek

Együtt tervezgettek, megígéri, hogy részt vesz a megbeszélt buli szervezési folyamataiban, megígéri, hogy ott lesz veled, sőt azt is megígéri, hogy nem hagy egyedül a bajban – aztán eltűnik.

Ha ez a barátod folyton szenvedélyesen ecseteli, milyen lesz együtt csinálni vagy véghez vinni valamit, de rendre rád marad a munka egésze, felejtsd el a közös projekteket (és ha ilyen sokszor magadra hagy, magát a barátot is)! Az a legjellemzőbb ezekre az emberekre, hogy kifejezetten utálják a kifogásokat és ezt hangoztatják is, de valahogy magukra nem alkalmazzák ezt a szabályt…

Érdemes megfontolnod, mennyi örömet okoz neked egy ennyire megbízhatatlan ember az életedben!

Minden ő, semmi Te

Az ő kedvenc helyére jártok, mindig neki kell megfelelni, azt állítja, hogy nincsenek elvárásai, mégis duzzogó arcot vág, ha nem az történik, amit ő szeretne – ha egy ideje állandóan a barátod kedvére kell tenned, ideje most már egy kicsit magadra is figyelni!

Azzal ki fog törődni, hogy neked mi esik jól, vagy hogy te hová szeretnél beülni?

Ha a legközelebbi találkátok előtt kijelenti, mi lesz a program, próbáld meg kivételesen elrángatni egy olyan eseményre, ami neked fontos – oké, ne ásványkiállításra vidd, ha utálja a geológiát, de egy jó filmre vagy egy új étteremre azért nem kell fanyalognia…

Próbáld megbeszélni vele a dolgot! Ha a legkisebb próbálkozásodnak is sértődés a vége, akkor hagyd ezt a barátságot, mert ennél sokkal többet érdemelsz.

Folyamatos pletykálkodás

A kamubarátok egyik legárulkodóbb jele az, ha állandóan pletykálnak – persze ne legyünk álszentek, mindenki szeret szaftos sztorikat hallani és továbbadni, de ha nincs más témátok és minden együtt töltött perc valaki kibeszéléséről szól, van egy rossz hírem: valószínűleg téged is elég sokszor kiad a hátad mögött.

Az ilyen embereknek nem nagyon van más örömforrása, hiszen unatkoznak és abból töltekeznek, ha érdekeset tudnak mondani valakiről…

Ha pedig ez a tulajdonság rosszindulattal is társul, felejtsd el a további pletykapartikat, mert neked nem sok hasznod lesz belőlük!

Letöri az önbizalmad

Emlékszel a híres plasztik-barátságra a Bajos csajok című filmből?

Oké, nem a filmtörténet legművészibb alkotása, de elég pontosan bemutatja, milyen is kamubarátok körében élni: a bandavezér Regina George (Rachel McAdams) folyton alázza a többieket és alattvalóként kezeli őket, így fenntartva a figyelmüket és megfelelési kényszerüket – ha valami hasonlót érzel az egyik barátodon, az intő jel!

Egy igazi, kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatban több önbizalmat kell érezned a szeretett ember mellett, mint nélküle – ha ez nálatok nem így van, érdemes megfontolnod a szakítást…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást