5 elterjedt mítosz a szerelemről, amit sokan elhisznek

5 elterjedt mítosz a szerelemről, amit sokan elhisznek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 elterjedt mítosz a szerelemről, amit sokan elhisznek

A mítoszok gyorsan terjednek, és nem könnyű bebizonyítani, hogy nagyon sok közöttük csak szimpla tévhit. Ez alól pedig a szerelmi témák sem kivételek: rengeteg olyan sztereotípia létezik, amit az emberek többsége mai napig elhisz, miközben ezek nagyon káros hatással vannak a szerelmi életükre is. Most össze is gyűjtöttünk néhány tévhitet, amit ideje elfelejtened!

Az ellentétek vonzzák egymást

Biztos, hogy te sem tudnád megszámolni, hányszor hallottad már ezt a mondást. De hiába olyan népszerű a feltételezés, valójában többször is bebizonyosodott már, hogy nagyon is téves!

Számos kutatás szerint ugyanis azok a legboldogabb párok, akikben sok a közös vonás, és a fontosabb dolgokban egyet is értenek. Ez a harmonikus kapcsolatok titka!

Sőt, ez még nem minden, hiszen szülőként is sokkal erősebben működnek együtt, ha közös nézetekkel és tulajdonságokkal rendelkeznek.

Akik viszont egymás teljes ellentétei, nagyon sokat vitatkoznak, és nehezen jutnak közös nevezőre.

 

„Majd én megváltoztatom”

Sokan kezdenek úgy kapcsolatba, hogy titokban abban reménykednek, idővel megváltoztathatják a partnereik bizonyos szokásait.

Persze az nem is kérdés, hogy a kapcsolat valamilyen szinten alakít a másik felen, de a személyiségnek vannak olyan aspektusai, amiken senki sem tud változtatni!

Mindegy, mennyire igyekszel, a másik személyiségén, viselkedésén, értékrendjén egyszerűen nem fogsz tudni alakítani, és ez így van jól, hiszen mindenkinek úgy kellene elfogadnia a másikat, ahogy van.

Épp ezért a legjobb, ha bele sem mész ezzel a céllal egy kapcsolatba.

 

Mindenkinek létezik egy lelkitársa valahol

Sokan gondolják úgy, hogy a világon valahol él egy személy, aki a mi tökéletes lelkitársunk, ha pedig megtaláljuk egymást, az első perctől kezdve minden tökéletes lesz.

Persze létezhetnek lelkitársak, de nem szabad azt gondolnod, hogy amikor találkozol vele, az hibátlanul működik az első pillanattól kezdve. Valójában ugyanis az emberek nem megismerkednek és tökéletesen összepasszolnak!

Igazából az idő előre haladtával szoknak össze, kompromisszumokat kötnek, és ahogy szépen lassan összecsiszolódnak, úgy válnak egymás lelkitársaivá.

 

A szerelemnek lejárati ideje van

Sokan vallják azt, hogy a szerelem nem tarthat örökké, és kábé egy-másfél év környékén elkezd elmúlni, majd átalakul szeretetté.

Nos, ne hagyd, hogy a romantikus álmaidat összezúzza ez az állítás, ugyanis már bebizonyosodott, hogy nem igaz!

Egy egyetem például kutatásokat végzett a témában, és különböző párokat figyeltek meg éveken át, különböző agyi vizsgálatok segítségével. Arra voltak kíváncsiak, a másik fotója láttán milyen reakciók zajlanak le bennük, és a jó hír, hogy sok páros esetében mindkét félnél ugyanaz az agyi terület mutatott aktivitást, ami a szerelem érzését biztosítja.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy igenis léteznek olyan párok, akik 10-29 évig is szerelmesek voltak egymásba!

 

Szerelem első látásra

Ez a mítosz nagyon elterjedt, és sokan hisznek is a szerelemben első látásra, de egyáltalán nem létező dolog.

Kutatások ugyanis bebizonyították, hogy egy férfinek nagyjából hatszor kell ránéznie egy nőre, hogy egyáltalán el tudja dönteni, tetszik-e neki. A nőknél pedig 45 másodperc szükséges ahhoz, hogy tudat alatt megállapítsák, mennyire vonzódnak a másikhoz.

Ez pedig bizonyítja, hogy szerelem első látásra nincs.

Nagyon sok esetben ezt ugyanis az emberek összekeverik az idealizálással: meglátnak valakit, és felruházzák ezt a személyt képzeletbeli tulajdonságokkal, amik általában közel sincsenek a valósághoz.

 

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!