Ezek a reggelik egy rohanós reggelen éppen olyan jól tudnak jönni, mint egy lustálkodós vasárnapon, amikor nem lesz más dolgod velük, csak mondjuk betolni őket a sütőbe, és mégis mennyei reggelit tálalhatsz a családnak.
1/5 Reggeli muffin
Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál só
½ csésze pekándió, apróra vágva
⅓ csésze növényi olaj
1 csésze sötétbarna cukor
2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
⅓ csésze teljes tej
1 nagy sárgarépa, meghámozva és lereszelve (2 csésze)
1 Granny Smith alma, hámozva, magház nélkül és reszelve (1 ¼ csésze)
½ csésze cukrozatlan kókuszreszelék
½ csésze arany mazsola
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki egy 12 csészés muffinformát kapszlikkal. Egy nagy tálban keverd össze a két lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Tegyél félre 1 evőkanál apróra vágott pekánt; a többit keverd a lisztes keverékhez. Egy másik tálban keverd simára az olajat, a barna cukrot, a tojásokat és a tejet. Keverd bele a sárgarépát, az almát, a kókuszt és a mazsolát.
Készíts egy mélyedést a lisztkeverékbe; öntsd bele a tojásos keveréket, és keverd össze, amíg éppen csak összeáll (ne keverd túl). Oszd el a tésztát egyenletesen a muffinformák között, mindegyiket teljesen megtöltve. Szórd meg a tetejét a félretett pekándióval.
Süsd aranyszínűre, amíg a muffinok közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta marad, körülbelül 22-25 perc alatt. Hagyd 5 percig hűlni a formában, majd tedd át egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!