Érthető a titkolózás a párkapcsolat elején. De meddig?

Érthető a titkolózás a párkapcsolat elején. De meddig?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Érthető a titkolózás a párkapcsolat elején. De meddig?

Titkok a párkapcsolat előtt

Saját magad bemutatását könnyen érezheted ingoványos, veszélyes területnek, főleg, ha éppen olyasvalaki elvárásaink szeretnél megfelelni, akit annyira még nem is ismersz – és aki hosszú éveken keresztül a társad lehet. Talán éppen emiatt fordul elő olyan gyakran, hogy a többség titkolózik az alakuló viszony küszöbén, legyen szó a korábbi kapcsolatok mennyiségéről, vagy milyenségéről, és persze a szinte tabunak számító legutolsó exről.

Ez a fajta „témakerülés” nem feltétlenül, és nem minden esetben rossz. Ám ahogy minden kegyes hazugság, a titkolózás is csak akkor lehet hasznos, ha a valóság sosem derül ki, különben a frissen jött infó könnyen a bizalom rovására mehet.

Számít, mi volt előtte?

Részben igen, részben nem. Általánosságban talán azt mondhatjuk, ha olyasvalamiről van szó, ami közvetlenül érinti a kapcsolatot, akkor azt nem érdemes sokáig eltitkolni, jobb, ha minél előbb kiteríted a kártyáidat.

Azonban, az olyan infók, amik nem érintik közvetlenül az alakuló kapcsolatot, esetleg jó esély van rá, hogy sosem fognak kiderülni, akkor nem feltétlenül érdemes felemlegetned őket.

Például előfordulhat, hogy egy korábbi esemény rossz színben tüntetne fel, és amíg a másik nem ismer, hajlamos lehet ez alapján megítélni. Ebben az esetben jobban teszed, ha hallgatsz, vagy csak akkor mondod el a részleteket, amikor az újdonsült barátod már kellőképpen megismert, és biztos vagy benne, hogy megért majd.Mi legyen az exekkel?

Akár a kapcsolat elején jártok, akár már javában dúlnak köztetek az érzelmek, szerencsés, ha az ilyen és ehhez hasonló témákat nagy óvatossággal kezeled. Beszélj róluk nyugodtan, különben az eltitkolt részletekkel felesleges aggodalmat kelthetsz a kedvesedben! De mindig fogalmazz körültekintően, hiszen egy-egy szó is könnyen megmaradhat a másikban.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»