Elképesztő tippek zárható műanyagtasak használatára

Elképesztő tippek zárható műanyagtasak használatára

Címlap / Otthon / Háztartás / Elképesztő tippek zárható műanyagtasak használatára

Ha van otthon önzáró tasakod, nem is biztos, hogy tudod, milyen sokoldalú holminak vagy a birtokában. Megmutatjuk, hogy mennyi mindenre be tudod dobni – akár a környezettudatosság jegyében is – ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb konyhai csomagolóeszközt.

Ajándéktasaknak

Cuki kis édességtartó meglepis zacskót készíthetsz a csúszózáras tasakokból. Ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni valakinek, akkor ez egy tuti tipp.

Tegyél színes cukorkákat, kekszet a zacsiba és a zárórészhez ragassz kartonból kivágott állatfigurát. A zacsiba egyébként akár ékszert is tehetsz. Meglátod, nagy sikere lesz!

 

Utazásnál pakoláshoz

Amikor utazás előtt pakolgatsz, akkor a bőröndöd, táskád hamar megtelhet a rengeteg felhalmozott ruhával, cipővel és kozmetikai cuccal. Már a bepakolásnál érdemes arra gondolni, hogy jó lenne mindent visszafele, hazajövetelkor is szépen elhelyezni, átlátni.

A zárható műanyagtasakok kiválóan alkalmasak arra, hogy rendszerezd bennük a kisebb tárgyakat. Mivel átlátszó és jól zár, nagy segítség lehet a bepakolt dolgok átláthatóságában.

A fehérneműket teheted egy külön tasakba, míg a szépségápolási szettjeidet egy másikba, sőt, a cipőket is elhelyezheted egy-egy zárható zacsiba.

 

Festékes játékhoz gyerekeknek

A kicsik figyelmét teljesen leköti ez a kedves kis házi készítésű festékes játék. Nyomj különféle színű temperát a simítózáras tasakba, és akár egy kis csillámport is szórhatsz bele.

Jól zárd le a tasakocska tetejét, hogy biztosan ne jöjjön ki nyomkodásnál belőle a festék.

 

Gyógyszeres kistáskának

Jó, ha a gyógyszerek, kötszerek, ragtapaszok, intim betétek egy helyen vannak és könnyen hozzáférhetőek, azonnal előkaphatóak, ha szükség van rájuk.

Pár simítózáras tasakból és filc vagy valamilyen textil felhasználásával klassz kis elsősegély tatyót gyárthatsz. Ha nincs kedved bíbelődni vele, akkor elég, ha pár zacskót kijelölsz erre a célra.

 

Rendszerezéshez

Kallódó szuvenírek, emléktárgyak vagy gombok, töltők is jó helyre kerülnek, ha zárhatós zacsiba teszed őket. Nem porosodnak és ha felcímkézed a tasakokat, akkor még átláthatóbb, mi hol van.

A nagyobb öntapadós zárral rendelkező zacskók kiválóan alkalmasak arra, hogy például kinőtt gyerekruhákat tegyél bele.

 

Hűsítő, jeges párnácskához

Csípés, főzés közbeni kisebb égési sérülés fájdalmának enyhítésénél, vagy asztalba, szekrénybe beütött testrész hűsítésénél jól jöhet ez a házi praktika.

A simítózáras tasakba rakj vizes szivacsot és tedd pár percre a mélyhűtőbe.

Kirándulásnál, piknikezésénél, ha van nálad hűtőtáska, beledobhatsz egy ilyen szivacsos tasakot is, hátha jól jön mondjuk egy bogárcsípésnél. 

 

Törékeny tárgyak bedobozolásához

Költözésnél, törékeny tárgy postára adásánál jól jöhet ez a trükk. Egy szívószál segítségével fújj levegőt a zacskókba!

Az így pufivá vált tasakok megvédik a tányérokat, vázákat, nem törnek össze, ha dobozba téve szállítod őket. Ha ügyesen engeded ki belőlük a levegőt, később másra is felhasználhatod őket, például az itt olvasható ötletek valamelyikére.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást