Otthon / Szórakozás

3 elgondolkodtató Ryan Gosling-film, amit nem biztos, hogy ismersz

3 elgondolkodtató Ryan Gosling-film, amit nem biztos, hogy ismersz

Ryan Gosling leghíresebb szerepeit nem nagyon kell bemutatni. A Szerelmünk lapjainak romantikus hőseként, a Kaliforniai álom táncos-énekes szívtiprójaként biztosan te is láttad. De Goslingnak van néhány kevésbé ismert, ütős filmje is, amiket nem sűrűn láthatunk a tévében sem. Most 3 olyan filmjét mutatjuk be nektek, amiket érdemes végignézni, mert nemcsak érzelmileg hatnak ránk, hanem súlyos üzeneteket is közvetítenek.

Blue Valentine – Keserű szerelem

A legromantikusabban induló szerelemnek is keserű lehet a vége. A fullasztó légkörű filmben egy szerelem fellángolása, kibontakozása és nyomasztó széthullása rajzolódik ki előttünk magával ragadó alakításokkal. Gosling egy jobb sorsra érdemes srác, aki bár nagyon szereti a Michelle Williams által megformált lányt, nem tud méltó társa lenni. A munka, az alkohol, a nem várt események kikezdik a kapcsolatot.

3 elgondolkodtató Ryan Gosling-film, amit nem biztos, hogy ismersz

Kínlódásuk, tipródásuk, lelki tusájuk szinte nekünk is fáj. Fáj, ahogy a két agyongyötört ember próbál egy nyomasztó kis szobában újra szenvedélyesen egymásnak esni, de csak bántják egymást. A forgatókönyv különlegessége az, hogy a két színészt a rendező egy időre valóban összezárta, hogy egymásra és a szerepre hangolódjanak, így a sok improvizáció és rögtönzés miatt minden még élethűbb. A másik érdekesség, hogy az idősíkok váltakoznak. A múlt és jelen egymásra játszik. Nem spoilerezek, de nem lesz semmi szirup és csoda. A 2010-es film zenéje is melankolikus. A valósághű színészi játékot több díjra is jelölték. Gosling fájdalmas küzdelmébe és a dallamokba belesajog a szíved.

Plasztik szerelem – Romantikus kapcsolat egy guminővel

3 elgondolkodtató Ryan Gosling-film, amit nem biztos, hogy ismersz

Gosling ebben a 2007-es filmben egy műnőbe, egy babába szerelmes. Konkrétan élettársi viszonyként éli meg a mozdulatlan plasztik babával való életet. Környezete döbbenten tapasztalja, hogy emberként kezeli a reakciókra képtelen, élettelen testet. A családja belemegy ebbe a bizarr játékba, mert látják, hogy valami nagyon komoly lelki oka van az abszurd viszonynak. Gosling egy kissé antiszociális, magának való, ábrándos lelkű fiatalembert alakít a Plasztik szerelemben. Neten rendeli meg a guminőt. Nem a szexuális vágy vezeti, hanem egy romantikus szerelmi viszonyra vágyik, amiben teljes valójával a nőt szolgálhatja. Képzelt világában a guminő társ. Mivel sajnos létezik ez a jelenség, ennek számos pszichés hátterét felvillantja a film. Nem csoda, hogy a sztori miatt 2007-ben legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Oscar-díjra is jelölték a filmet.

Túl a fenyvesen – Kaszkadőrből bankrabló

3 elgondolkodtató Ryan Gosling-film, amit nem biztos, hogy ismersz

Kigyúrt test, tetkók, szőkített haj. Nagyszívű rosszfiú. Bátor és trükkös kaszkadőr. Az életével játszik. Nem riad meg a kemény bankrablástól sem. Ilyen Gosling a Túl a fenyvesenben. Eva Mendessel megvan a kémia, az életben is egy párt alkotnak, nem csoda, hogy nagyon összerezegnek. A filmben egy elromlott kapcsolatot próbálnak összerakni, de Gosling habitusa sehogy sem passzol egy nyugodt élethez. Arról nem akarok semmit elárulni, hogy miért és hogyan jön a képbe Bradley Cooper, de meg fogsz döbbenni, az tuti. Ez sem egy tipikus hollywoodi szirupos sztori. A film záróképei után párszor biztos átpörgeted a fejedben a sztorit.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást